Dolar

32,4848

Euro

34,9412

Altın

2.430,38

Bist

9.811,64

Mahmud Abbas: Maaşları ödeyemez hale gelebiliriz

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, İsrail’in yaptığı kesintiler sebebiyle bütçenin yüzde 70’inin kaybolduğunu ve ilerleyen aylarda maaşları ödeyemez hale gelebileceklerini söyledi.

6 Yıl Önce Güncellendi

2019-03-24 15:58:48

Mahmud Abbas: Maaşları ödeyemez hale gelebiliriz

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, Ramallah'taki Filistin Yönetimi binasında Amerikan Harvard Üniversitesi öğrencilerinden bir grubu kabul etti.

Filistin Enformasyon Merkezi'nin haberine göre Abbas, önümüzdeki ay belki de maaşların yüzde 40'ını ödeyebileceklerini, daha sonra maaşları ödeyemez ve resmi kurumların masraflarını karşılayamaz hale gelebileceklerini ifade ederek, “Bunun sorumlusu İsrail” dedi.

"KESİNTİ 182 MİLYON ŞİKELE ULAŞTI"

İşgal rejiminin Filistin Yönetimi paylarından yaptığı kesintilerin 182 milyon şikele ulaştığını kaydeden Abbas, Filistin Yönetimi'nin İsrail'deki seçimlerden sonra bu duruma daha farklı yaklaşacağını öne sürdü.

"ŞİDDETE BAŞVURMAYACAĞIZ" DEDİ HAMAS'A KARŞI AYAKLANMA ÇAĞRISI YAPTI

Abbas, direnişi kastederek asla şiddete başvurmayacaklarını ve şiddeti onaylamayacaklarını, haklarının ellerinden alınması için başka yollar olduğunu söyledi.

Gazze Şeridi'ndeki taraftarlarını Hamas'a karşı ayaklanmaya ve devrime çağıran Abbas, devletlerini barışçıl yollarla ve müzakerelerle elde etmek istediklerini, Amerika dahil 83 devletle terörle mücadele anlaşmaları imzaladıklarını söyledi.

(İlgili habere gitmek için fotoğrafa tıklayınız)

rr

Haber Ara