Dolar

32,3417

Euro

35,1212

Altın

2.239,88

Bist

8.885,14

Mahkemeden Booking.com için önemli karar

Online rezervasyon platformu booking.com hakkında TÜRSAB tarafından açılan haksız rekabetin tespiti davasında karar çıktı.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-10-18 11:08:11

Mahkemeden Booking.com için önemli karar

Türkiye'deki faaliyetleri tedbiren durdurulan booking.com'a Türkiye Seyahat Acentaları Birliği'nin (TÜRSAB) açtığı 'Haksız rekabetin tespiti' davasında karar çıktı.

Mahkeme davayı kabul ederek booking.com'un haksız rekabet oluşturduğuna karar verdi.

Davalı booking.com sözleşmelerdeki aykırılıkları giderirse, 500 bin TL teminat öderse ve 'en iyi fiyat' ibaresini kaldırırsa booking.com faaliyetine devam edecek.

TÜÜRSAB avukatları, seyahat acentelerine karşı haksız rekabet gerçekleştirdiği iddiasıyla online rezervasyon portalı booking.com aleyhine faaliyetlerinin durdurulması talebiyle dava açmıştı.

Davayı 29 Mart 2017'de kabul eden mahkeme, booking.com şirketinin, internet adresi üzerinden ve oluşturulacak başka bir adres üzerinden, Türkiye'deki otel, konaklama tesislerinin pazarlanması ve pazarlanmasına aracılık edilmesi yönündeki faaliyetinin durdurulmasına, bu konuda Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'na (BTK) yazı yazılmasına karar vermişti.

Davalı booking.com'un avukatları, Türkiye'deki faaliyetlerin tedbiren durdurulması kararına itiraz etmiş, itirazı değerlendiren mahkeme, 26 Mayıs 2017'de verdiği kararla, bu itirazları reddetmişti.

Haber Ara