Dolar

32,5549

Euro

34,9057

Altın

2.426,38

Bist

9.645,02

Mahkeme başkanından darbeci Gülmez'e uyarı

Muğla 2'nci Ağır Ceza Mahkemesinde devam eden Cumhurbaşkanına suikast girişimi davasında savunmasını yapan darbeci eski Yüzbaşı Haldun Gülmez, iddialar ile ilgili olmayan beyanlarda bulununca mahkeme tarafından ikinci kez uyarıldı. Mahkeme başkanı Gülmez'e 'Hayat hikayeni anlatma, savunmanı yap' dedi.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-08-26 17:24:14

Mahkeme başkanından darbeci Gülmez'e uyarı


Perşembe günü öğleden sonra saat 15.30'da esasa ilişkin savunmasına başlayan FETÖ'nün suikast timinde görevli, telefonunda ByLock çıkan ve yaralı olarak İzmir'de hastaneye sevk edilen eski SAT personeli Haldun Gülmez'in üzerinden de 'HE' duaları (Hoca Efendi olarak değerlendirilen) çıkmıştı. Sanık Gülmez, bugün sabah başlayan celsede esasa ilişkin savunması esnasında sıklıkla hakkındaki iddialar yerine başka konulara değinince mahkeme Başkanı Emirşah Baştoğ tarafından ikinci kez uyarıldı. Mahkeme Başkanı Baştoğ, "Haldun Gülmez, hayat hikayen yerine esasa ilişkin savunmanı yapmanı istiyorum. Aynı şeyleri tekrar edip durma. Okuduğun kağıtları karıştırdın mı? Ne yapmamızı bekliyorsun? Yerine otur dememizi mi bekliyorsun? Aynı şeyleri tekrarlayıp durma. Esasa ilişkin savunmanı yap. Esasa ilişkin savunmanı yaptığın sürece süre mefhumu gözetmeksizin seni dinleyeceğiz" dedi.

Söz alan duruşma Savcısı Ali Cenk Düzgün, sanığın bilinçli olarak örgütsel tavır içinde savunma yaptığın ve davayı uzatmaya yönelik çabalarının olduğunu söyledi. Bu sırada sanık avukatı ile savcı arasında kısa süreli tartışma yaşandı.

Haber Ara