Dolar

32,5299

Euro

34,8978

Altın

2.439,37

Bist

9.716,77

Mahathir Muhammed yeni parti kuracak

90 yaşındaki Mahathir Muhammed doğru muhalefet için yeni bir parti kuracağını açıkladı.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-07-15 10:27:28

Mahathir Muhammed yeni parti kuracak

Dünya Bülteni'nin haberine göre Malezya'nın eski başbakanlarından Mahathir Muhammed, başbakan Necib Rezzak'a daha etkin bir muhalefet yapabilmek için yeni bir siyasi parti kuracağını açıkladı.

Muhammed, yeni partinin kurucuları arasında kendisinin de yer alacağını söyledi.

EN UZUN SÜRE BAŞBAKANLIK YAPAN İSİM

Ülkede en uzun süre başbakanlık yapan isim olarak ülke tarihine geçen 90 yaşındaki Muhammed, yeni bir partinin ihtiyaç olduğunu savunarak partisinin lider kadrosu arasında yer alacağını ancak başkan olmasının şart olmadığını kaydetti.

"MEVCUT PARTİLER GÖREVLERİNİ YERİNE GETİREMİYOR"

Mevcut partilerin muhalefet görevini yerine getiremediğini savunan Mahathir Muhammed, bu sebeple yeni parti kurma çalışmalarına başladığını ifade etti.

Yeni partinin kuruluşu en kısa sürede tamamlanacak. Partinin lider kadrosu arasında Muhyiddin Yassin, Mukhriz Mahathir ve Shafie Apdal gibi eski muhalifler yer alacak. Muhammed, partinin 2018 seçimlerinde iktidar olacağına ve Rezzak'ın iktidarını bitireceğine inandığını kaydetti.

Başbakan Necib Rezak, yolsuzluk iddiaları sebebiyle muhalefet tarafından sık sık eleştiriliyor. Geçtiğimiz yıl hesabında Suudi Arabistan'dan yatırıldığı tespit edilen yüklü miktarda para tespit edilmişti.

Haber Ara