Dolar

32,3669

Euro

34,9494

Altın

2.325,57

Bist

9.079,97

'Mağduriyetlerin tehlikeyi gölgelemesine izin vermeyeceğiz'

Grubunda konuşan Başbakan Yıldırım, FETÖ soruşturmalarındaki 'mağduriyet' söylemlerinin asıl tehlikeyi gölgeleme ihtimalinden söz etti ve 'buna izin vermeyeceğiz' diyerek CHP'yi uyardı.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-10-11 12:28:31

'Mağduriyetlerin tehlikeyi gölgelemesine izin vermeyeceğiz'

TİMETURK | HABER MERKEZİ
PINAR HİLAL BALTA

"Bu kadar kapsamlı bir mücadelede hatalar olabilir. Kılı kırk yaracağız. İntikam duygusuyla iş yapmayacağız ama buna rağmen uygulamada hatalar olabilir mi? Olabilir" diyen Başbakan "Ancak bizim tek bir hataya tek bir yanlışa tahammülümüz olamaz. Bunun da bilinmesini istiyorum. Bir tek vatandaşımızın bile mağdur edilmesine asla rıza gösteremeyiz. İtirazlar objektif bir şekilde değerlendirilecek ve Bakanlıklardaki itiraz komisyonları bunları karara bağlayacak" dedi.

İşte o açıklamalar:

"MAĞDURİYETLER VARSA..."

"Varsa mağduriyetler giderillecek ancak tuzaklara karşı da son derece dikkatli olacağız. Mağdur edebiyatının tehlikeyi gölgelemesine asla izin vermeyeceğiz. Bu hususta hepinizin dikkatli olmasını istiyorum. Bu günlerde ana muhalefet partisi özellikle dikkatli olmalı."

CHP ELEŞTİRİLERİ

"Bir süredir bakıyoruz. Ülkemizin 15 Temmuz'da atlattığı badireyi es geçemeye başladılar. Ülkenin içerisinde bulunduğu tehlikeyi es geçiyor. Sabah akşam mağduriyet üzerinden açıklamalarda bulunuyor. 15 Temmuz'un asıl mağduru şehitlerimizin aileleri, gazilerimiz, istikbali tehdit edilen 79 milyon vatan evladıdır.

Bu tutum bu söylem bilerek ya da bilmeyerek FETÖ'ye destektir. CHP 17 Aralık 2013'ten sonra FETÖ'ye destek vererek zaten büyük bir yanlışı yapmıştır. 17 Aralık sornası yapılan sçeimleri hatırlayın. Ben o zaman İzmir'e adaydım. Bu abilerin, ablaların CHP'lilerle kol kola nasıl propaganda yaptığını biliyoruz. ChP, şimdi pişkin pişkin mağdur edebiyatı yapacağına Yenikapı ruhuna sahip çıkmalı."

Bugün mazlumların hakkını savunuyor görüntüsü altında sabah akşam FETÖ'nün sözcülüğünü yapanlar nasıl 15 Temmuz akşamında mahçup oldularsa sonrasında da mahçup olmaya mahkum olacaklardır.

Kendilerini hesaba çekemeyenler Ak Parti'yi sorguluyor. Sözde bulanık suda balık avlamaya çalışıyorlar Partimin tüm yöneticilerine, tüm mensuplarına, tüm seçmenlerine sesleniyorum. Ak Parti içeirisnde hiç bir hayin, terörist barındırmaz. Ak PArti FETÖ ile mücadele ederken FETÖ'nün sözcülüğünü yapıyorlardı.

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara