Dolar

32,3602

Euro

34,9541

Altın

2.325,31

Bist

9.079,97

Mağdur öğrencilere karne müjdesi

PKK'ya yönelik operasyonların yaşandığı bölgelerde okula gidemeyen öğrencilere MEB'ten müjdeli haber geldi...

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-06-10 06:21:54

Mağdur öğrencilere karne müjdesi

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), PKK'ya yönelik operasyonlar nedeniyle okula devam edemeyen ve 17 Haziran'da karne alacak öğrencilere ilişkin bir genelge yayınladı. Yapılan düzenleme, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz imzasıyla 4 il ve 9 ilçedeki milli eğitim müdürlüklerine gönderildi. Genelgeye göre Diyarbakır'ın Sur İlçesi, Mardin'in Dargeçit, Derik, Nusaybin ilçeleri, Şırnak merkez, Cizre, İdil, Silopi ilçeleri ve Hakkâri'nin Yüksekova İlçesi'nde okula gidemeyen öğrencilerin devamsızlığı “yok” sayılacak. Uygulama, e-okulda puanı olup devamsızlık süresini aşan öğrenciler için geçerli olacak.

Mağduru öğrenciler için yönetmelikte yer alan, “Öğrenciler her dersten en az 2 yazılı sınava katılmak zorundadır” şartı aranmayacak. İkinci dönem bazı derslerden puanı olmayan öğrencilerin başarı durumları, bu dersler için birinci dönem puanına göre hesaplanacak. Var olan puanlar dönem sonu başarı puanı olarak değerlendirilecek. İkinci dönem okula devam edemeyen öğrenciler yaz tatilinde veya gelecek eğitim öğretim yılında destekleme ve yetiştirme kurslarına alınacak.

SINIF TEKRARINA ÖĞRETMENLER KURULU KARAR VERECEK

Birinci ve ikinci dönem ders puanına göre bir üst sınıfa geçemeyecek durumda olan öğrencilerin bir üst sınıfa geçirilmesine veya sınıf tekrarına, şube öğretmenler kurulunca karar verilecek. Yapılan düzenlemeler, sadece bu eğitim öğretim yılı için geçerli olacak.

Düzenlemeye ilişkin olarak Türk Eğitim Derneği (TED) Başkanı Selçuk Pehlivanoğlu şöyle konuştu: “Olağanüstü durumlarda geçici çözümler bulmak gerekiyor. MEB de telafi eğitimleriyle eksikliği bir miktar karşılamaya çalışıyor. Psikolojik olarak etkilenen bu çocukların bilgiyi tam alıp almadığını ölçmek ne kadar doğru olur bilmiyorum. Burada ideali beklemek çok zor. Zararı minimuma indirmek için düzenleme yapıldı. Bu çocukları sosyal, psikolojik ve akademik olarak eğitime almak gerekiyor.”

OPERASYONLARIN EĞİTİM BİLANÇOSU

-Şırnak'ta 44, Mardin'de 26 ve Diyarbakır'da 7 olmak üzere toplam 77 okul ağır hasar gördü.

-Okulların tamir ve tadilatı için 34 milyon TL kaynak aktarıldı.

-İlköğretim düzeyinde 87 bin 334, lise düzeyinde 28 bin 88 olmak üzere toplam 115 bin 422 öğrencinin nakil işlemi yapıldı.

-Telafi eğitimlerine toplam 109 bin 654 öğrenci devam etti

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara