Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

Maduro’ya hakarete hapis cezası

Reuters’in haberine göre Venezuelalı itfaiye işçileri Devlet Başkanı Nicolas Maduro ile alay eden video paylaşımları nedeniyle mahkemeye çıkarıldı.

6 Yıl Önce Güncellendi

2018-09-17 10:29:50

Maduro’ya hakarete hapis cezası

Timetürk Çeviri

İki Venezuelalı itfaiye işçisi Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro'yu eşek olarak tasvir eden bir video yapıp yayınlamaktan hapsedildi. Nefreti körükleme suçundan yargılanacak olan itfaiyeciler suçlu bulunursa 20 yıla varan bir hapis cezasına çarptırılacaklar.

41 yaşındaki Ricardo Prieto, 41 ve 45 yaşındaki Carlos Varon'un askeri karşı istihbarat sorumluları tarafından Merida'daki itfaiye istasyonunda tutuklandığıgözlemciler tarafından aktarıldı. İkili geçtiğimiz hafta Pazar günü Yargıç Carlos Marquez'in önüne çıkarıldı. Marquez ikilinin nefreti körükleme suçu kanunu ihlalden yargılanmalarını istedi.

 İnsan hakları örgütlerinin avukatları itfaiyeciler için önerilen 20 yıla varan hapis ceezasını abartılmış bulurken, Maduro karşıtları İspanyolca'da eşek anlamına gelen “burro” kelimesinden öykünerek Başkan Maduro'ya “Maburro” diye hitap ediyorlar.

Venezuela yönetiminden konuyla ilgili açıklama yapılmazken ikilinin kendisine ya da avukatlarına da hemen ulaşılamadığı aktarıldı.

Vieoda adamlardan birisi Merida itfaiye istasyonuna bir eşeği götürürken diğer adam hayvanla konuşarak Başkan'ı resmi ziyaretlerinden birine götürüyormuş gibi bahsediyor. 

Şahısların avukatları ise itfaiyecilerin videoyu bir şaka olarak yaptıklarını nefreti körükleme amacı olmadığını belirtti. Kısa süre önce bir suikaste uğrayan ve sağ kurtulan Maduro ise kendisini koltuğundan etmek ve Amerikan kuklası bir yönetimi başa geçirmek isteyen silahlı bir ayaklanmayla karşı karşıya olduğunu belirtiyor.

Kaynak:Reuters

Haber Ara