Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

Maduro, Trump'ı yine Hitler'e benzetti

Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro Trump’ı ikinci kez Hitler’e benzetti.

6 Yıl Önce Güncellendi

2018-11-30 09:06:26

Maduro, Trump'ı yine Hitler'e benzetti

TİMETÜRK ÇEVİRİ

Geçriğimiz yıl ABD Başkanı Trump'a Hitler benzetmesi yapan Sosyalist Devlet Başkanı Maduro, ABD tarafından başlatılan ekonomik savaşla mücadele etmek için Venezuela'daki en düşük maaşı yüzde 150 artırdı.

Geçtiğimiz yıl da Trump'ı Hitler'e benzeten Maduro, “Hitler'in Yahudileri cezalandırması gibi Donald Trump da Venezuela halkını cezalandırıyor” diye konuştu.

Maduro Venezuela'yı finansal piyasalardan dışlayan Amerikan ekonomik yaptırımlarından yılgınlığını da ifade ederek nakit ihtiyacı duyan Venezuela'yı borç alarak finanse etmekten uzak tutmaya ve krizi rahatlatmaya çalıştığını aktardı.

Dünyanın tespit edilmiş en geniş petrol rezervlerine sahip ülkesi Venezuela buna rağmen “Büyük Gerileme”den daha kötü bir kriz olduğu belirtilen ekonomik krizin beşinci yılında.

Hükümeti eleştirenler ise Venezuela'nın son yirmi yıldır sosyalist hükümet, yolsuzluk ve devlet yönetimindeki PDVSA petrol şirketinin iyi idare edilmemesinden dem vuruyor.

Amerika ve diğer muhaliflerini eleştiren Maduro enflasyonla mücadele eden Venezuelalılara minimum ücretleri yükselterek yardım etmeye çalıştığını belirtirken, IMF'in bu yıl Venezuela'da enflasyonun yüzde 1 milyon artabileceğini söylediğini aktardı.

Maduro'nun maaşlara getirdiği artış ise aylıkla çalışan işçilerin eline 4500 bolivar yani 11 dolar daha fazla paranın geçmesi demek.

Maduro maaşa artışını ise 100 gün önce oluşturulan ekonomik iyileşme planında düzeltme olarak duyurdu. Ağustos ayında tanıtılan yeni para birimi ise öncekinden beş sıfır atılmasını sağlamıştı.

Trum yönetimi yetkilileri Venezuela hükümetini gelişen bir diktatörlük olarak değerlendirirken Maduro'nun ikinci altı yıllık başkanlık döneminde görevini devam etmeye hak kazanmasını Avrupa'daki ve Latin Amerika'daki birçok ülke bir “utanç” olarak niteliyor.

Kaynak: Washington Times

Haber Ara