Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

Maduro: Referandum gelecek yıl

Venezüella Devlet Başkanı Nicolas Maduro, muhalefetin referandum talebi için kesin konuştu...

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-06-13 04:22:10

Maduro: Referandum gelecek yıl

Ajanslarda yer alan habere göre; Venezüella Devlet Başkanı Nicolas Maduro muhalefetin talep ettiği halk oylamasının en erken gelecek yıl yapılabileceğini, bu yıl görevi bırakmayacağını açıkladı.

Başkent Caracas'ta konuşan Maduro, hükümet karşıtlarının talep ettiği referandumun ancak gelecek yıl yapılabileceğini söyleyerek, "Muhalefet ülkeyi ateşe vermek istiyor ama başaramıyor. Eğer şartlar yerine getirilirse, referandum gelecek yıl yapılır, nokta" dedi. 

Venezüella'da muhafazakar muhalefet ittifakı, Maduro yönetiminin görevde kalıp kalmayacağının oylanacağı bir referandum düzenlenmesi talebiyle 1 milyon 800 binden fazla imza toplamış ve imza dilekçesini mayıs ayında Ulusal Seçim Konseyi'ne iletmişti.

Deutsche Welle Türkçe'nin aktardığına göre, referandum girişimini pazartesi günü yüksek mahkemeye götüreceğini de ifade eden Maduro, ayrıca toplanan imzalar arasında, ölmüş insanlara, çocuklara ve oy kullanma yeterliliği olmayanlara ait 11 bin imza olduğu yönündeki iddiayı da tekrarladı.

'İMZACILARIN PARMAK İZLERİ İNCELENECEK'

Venezüella Ulusal Seçim Konseyi Başkanı Tibisay Lucena, dilekçenin hukuki geçerliliği olup olmadığını tespit etmek için 20-24 Haziran arasında 200 bin imzacının parmak izlerinin inceleneceğini söyledi. 

Lucena ülkede şiddet kullanılan protestoların olması halinde sürecin 'derhal' durdurulacağını da kaydetti.

Ulusal Seçim Konseyi'nin parmak izi incelemesinden sonra yeşil ışık yakması halinde referandumun gerçekleşebilmesi için muhalefetin 4 milyon imza daha toplaması gerekiyor.

Haber Ara