Dolar

32,5020

Euro

34,9626

Altın

2.430,06

Bist

9.807,13

Maduro: Oğlum ve kız kardeşim, Rus aşı testlerine katılacak

Venezuela Devlet Başkanı Maduro, oğlunun ve kız kardeşinin koronavirüsüne karşı klinik testlerin bir parçası olarak Rus aşısı yaptırmaya karar verdiklerini doğrulayarak, aşıyı topluca onaylanır onaylanmaz kendisinin de kullanacağını söyledi.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-10-05 08:09:13

Maduro: Oğlum ve kız kardeşim, Rus aşı testlerine katılacak

Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, oğlunun ve kız kardeşinin ortaya çıkan koronavirüsüne karşı klinik testlerin bir parçası olarak Rus aşısı yaptırmaya karar verdiklerini doğrulayarak, aşıyı topluca onaylanır onaylanmaz kendisinin de kullanacağını vurguladı.

Maduro Pazar akşamı yaptığı konuşmada, "Klinik testlerin bu aşamasında, oğlum Nicolas Ernesto Maduro Guerra bana Rus aşısını aşılamaya ve denemeye katılmaya karar verdiğinden bahsetti. Bence bu harika. Anestezist Maria Teresa Maduro da bana öyle olduğunu söyledi" dedi.

Venezuela lideri Maduro, aşıyı” insanlık için bir can simidi" olarak nitelendirerek "Rus aşısını kitlesel olarak benimsemeye başladıktan hemen sonra ilk kullanan kişi olacağını" sözlerine ekledi.

Venezuela yetkilileri daha önce, ülkede ilk partisi Cuma sabahı Venezuela'ya gelen Rus aşısının klinik testlerine ülkede yaklaşık bin kişinin katılacağını duyurmuştu.

Rusya, ortaya çıkan koronavirüsüne karşı dünyadaki ilk aşı tescil ettiren ülke. Aşının ismi, "Sputnik V" olarak adlandırıldı ve şu anda birçok yabancı ülkenin katıldığı bir klinik testler aşamasından geçmektedir.

Rusya Sağlık Bakanlığı, Sputnik V aşısının gerekli tüm testlerden geçtiğini ve virüse karşı bağışıklık geliştirdiğini belirtmişti. Bakanlık, aşının ilk partisinin 15 Ağustos Cumartesi günü üretildiğini duyurmuştu.

Kaynak: Ajanslar

Haber Ara