Dolar

32,5087

Euro

34,8119

Altın

2.486,68

Bist

9.538,08

Maduro, kripto para ile konut yapacak

Venezuela Devlet Başkanı Nocolas Maduro, ülkenin petrol destekli kripto para birimi Petro’nun son satışı öncesinde yaptığı açıklamada 'Bu sayede 236,000 yeni ev inşa edeceklerini' söyledi.

7 Yıl Önce Güncellendi

2018-03-22 10:30:37

Maduro, kripto para ile konut yapacak

TIMETURK | ÇEVİRİ

Amerikan Başkanı Donald Trump'ın ülkeye yönelik yaptırımlarına 'Petro' isimli kripto para birimi ile karşı durmaya çalışan Venezuela Devlet Başkanı Maduro, 20 Şubat'ta Petro'nun kurulmasıyla 82.5 milyonluk bir satış yaparak ülkeye 735 milyon dolar kazandırdıklarını belirtti. Maduro, bu sayede Amerika'nın Venezuela'ya karşı artan yaptırımlarından “mali olarak özgür” olduklarını dile getirdi.

BÜYÜK EV EDİNDİRME PROJESİ

Telesur TV'nin haberine göre Maduro aynı zamanda 2011'de başlatılan “Büyük Ev Edindirme Misyonu” Projesi adı altında, 2019 itibarıyla Petro sayesinde 3 milyon ev daha inşa etmeyi planladıklarını belirtti.

Maduro ayrıca Amerikan Başkanı Trump'ın Venezuela hükümeti tarafından “herhangi bir dijital para birimiyle” “bütün işlemlerin” yasaklanmasını ilan eden ve Petro'yu kasteden kararnamesine şiddetle tepki gösterdi.

Maduro, "Donald Trump rejiminin Venezuela halkına ve bizim mali ve ekonomik sistemimize yönelik yeni tek taraflı yaptırımını çaba harcayarak reddetmekte ve kınıyorum” dedi. Venezuela'nın egemenliğini ihlal açıklamasını yaptı.

MADURO KARARNAME ÇIKARACAK

Başkan Maduro, ev yapım projesiyle 14.000 hektar arazinin Milli Emlak Taşınmaz'a devredilmesine dair tesis edilmesiyle ve inşaatlara başlanmasıyla ilgili kararnameyi çıkaracağını ilan etti. Venezuela'da gecekondulaşma halen büyük bir sorun ve yaşam standartlarını yükseltilmesi için halkı öncelikle ev sahibi yapma çalışmaları öne çıkıyor.

 

Haber Ara