Dolar

32,5881

Euro

34,8083

Altın

2.419,42

Bist

9.645,02

Maduro: Guaido'nun tutuklandığı gün gelecek

Venezuela Devlet Başkanı Maduro, hükümetinin henüz muhalefet lideri Guaido'nun tutuklanmasını emretmediğini belirterek, “Yargı bu konuda bir karar vermedi; ancak bu bir gün olacak” dedi.

5 Yıl Önce Güncellendi

2020-02-15 14:12:49

Maduro: Guaido'nun tutuklandığı gün gelecek

Venezuela Devlet Başkanı Nicholas Maduro, hükümetinin henüz muhalefet lideri Juan Guaido'nun tutuklanmasını emretmediğini açıkladı.

Maduro, “Yargı bu konuda bir karar vermedi; ancak bu bir gün olacak” dedi.

Venezuele Devlet Başkanı Maduro, ABD destekli darbe girişiminin öncüsü, muhalefet lideri Guaido'nun Washington ve Avrupa başkentlerine yaptığı ziyaretlerden sonra başkent Karakas'a dönmesi üzerine bir basın toplantısı düzenledi.

Maduro basına yaptığı açıklamada, yargı sisteminin Guaido'nun "işlediği tüm suçlar" için hapse mahkûm edilmesi gerektiğini kabul ettiğinde Batı destekli muhalefet liderinin tutuklanacağını söyledi.

Guaido'nun tutuklanmasıyla ilgili Associated Press'ten gelen bir soruya yanıt olarak, Venezuela Cumhurbaşkanı Maduro, ”Bu gün henüz gelmedi, ama gelecek" dedi.

Venezuela'da muhalif siyasetçi, Ulusal Meclis Başkanı Juan Guaido, geçen Ocak ayında kendisini geçici devlet başkanı olarak ilan etmiş ve 30 Nisan'da da arkasında bir grup asker ile çekilen görüntülerde Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro'nun görevden alınması çağrısında bulunmuştu.

Başta ABD ve birçok Batı ülkesi  muhalif lider Guaido'ya destek verirken; Türkiye, Rusya, Çin ve İran ise işbaşındaki Cumhurbaşkanı Maduro'ya desteğini açıklamıştı.

 

Haber Ara