Dolar

32,5674

Euro

34,8837

Altın

2.432,83

Bist

9.645,02

Maduro’dan Trump’a ırkçılık yanıtı

Venezuela Başkanı Nicolas Maduro, Donald Trump’ın ülkede demokrasi inşa edilmemesi durumunda askeri müdahalenin mümkün olduğu açıklamasına ABD’deki karışıklıklara atıf yaparak yanıt verdi.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-08-15 23:22:00

Maduro’dan Trump’a ırkçılık yanıtı

TIMETURK | ÇEVİRİ

Maduro, "Dinle Washington, açıkça söylüyorum. Bu mestizo halkı (Venezuela) kimse ne korkutabilir ne de yenebilir. Bu halk Birleşik Devletler'İn aşırıcıları ve ırkçılarına karşı koymaya kararlıdır. Onları kalbimizle, cesaretimizle, bizi Venezuelalı yapan farklı ırklarla bir olma gücümüzle alt edeceğiz" açıklamasını yaptı.

Maduro, Trump'a yanıtında sık sık "Mestizo" kelimesine vurgu yaptı. Mestizo terimi birçok anlama sahip, en yaygın olaraksa Orta ve Güney Amerika'daki yerli-Avrupalı karışımı insanları tarif etmek için kullanılıyor. Venezuela nüfusunun yarıdan fazlasını Mestizo'lar oluşturuyor. Venezuela Başkanı'nın, son konuşmasında ülkenin bu özelliğine sık sık vurgu yapmasının ABD'deki ırkçı gösteriler ve Trump'ın aşırıcı gruplara yeterli tepkiyi vermemek ile suçlanması ile ilgili olduğu düşünülüyor.

Kaynak: Maduradas.com

Haber Ara