Dolar

32,3841

Euro

35,0728

Altın

2.325,97

Bist

9.104,31

Maduro’dan, orduya kritik talimat!

Başarısız ABD darbesine maruz kalan Venezuela Devlet Başkanı Madura, orduya verdiği talimatta, ülkenin Kolombiya sınırındaki benzer tatbikatlardan 5 aydan kısa bir süre sonra ülkenin ana şehirlerinde de askeri tatbikatlar yapılmasını emretti.

5 Yıl Önce Güncellendi

2020-01-09 12:39:23

Maduro’dan, orduya kritik talimat!

Venezuela Devlet Başkanı Nicholas Maduro, 15 ve 16 Şubat tarihlerinde, ülkenin Kolombiya sınırındaki benzer tatbikatlardan 5 aydan kısa bir süre sonra ülkenin ana şehirlerinde askeri tatbikatlar yapılmasını emretti.

Maduro, üst düzey ordu subaylarının ve tatbikatlara da katılacak sivil milis komutanlığının huzurunda yaptığı konuşmada, "2020 için ilk askeri manevralarımızı, savunma sistemini devreye sokmak ve tüm orduyu dağıtmak için özel askeri manevraları yapacağız" dedi.

Maduro, bu tatbikatların, başkent Karacas, Maracay, Valencia, Barquisimeto ve Maracaibo olmak üzere ülkenin en büyük beş kentini işaret ederek katılımcıları, "şehirleri savunmaya" hazırlamak için tasarlandığını da sözlerine ekledi.

Maduro, ülkesinin ABD destekli dış darbeye maruz kaldığını belirterek, "emperyalizmin dişlerini yok etmek" için güçlerini "hazır" olmaya çağırdı.

Venezuella ordusunun birimleri ve sivil milisler 10-28 Eylül tarihleri arasında Kolombiya sınırı boyunca askeri tatbikatlara katıldılar.

Venezuella ordusunun 365.000 askeri var, ancak Maduro kendisine sadık sivil milislerin 3,7 milyon insanı veya ülke nüfusunun yüzde 10'undan fazlasını içerdiğini doğruladı.

VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara