Dolar

32,5803

Euro

34,9119

Altın

2.437,17

Bist

9.645,02

Maden işçilerinin 'ocağa girmeme' eylemi

Maden işçilerinin 'ocağa girmeme' eylemi

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-07-10 20:53:40

Maden işçilerinin 'ocağa girmeme' eylemi
Bartın'ın Amasra ilçesinde, maaşlarının eksik yatırıldığı gerekçesiyle iş bırakma eylemi yapan madenciler, tekbir getirip içinde maden işçisi bulunan temsili tabut taşıyarak eylem yaptı.

Tarlaağzı köyü maden sahası girişinde kurdukları çadır önünde Pazartesi gününden beri işi bırakma eylemi yapan maden işçileri, ocak ağzında kuyu başında toplandı.

"Madencinin ahı tutar" yazılı pankartla yürüyüşe geçen işçiler, omuzlarında içinde kefene sarılı maden işçisi bulunan iki temsili tabut taşıyarak şirketin ana binasına yürüdü.

Slogan atıp, tekbir getirerek idari bina önünde bir süre oturan işçiler, daha sonra maden sahası girişindeki çadırlarının bulunduğu alana döndü.

Burada işçileri ziyaret eden CHP Bartın Milletvekili Rıza Yalçınkaya, dün Ankara'da AK Parti Grup Toplantısının ardından Başbakan Ahmet Davutoğlu ile görüştüğünü ve maden işçilerinin sorununu kendisine aktardığını söyledi.

Başbakan Davutoğlu'nun durumu ilgili bakanlıklara ileteceğini ifade ettiğini belirten Yalçınkaya, şöyle konuştu:

"Amasra'da, Hema'da yerin altında çalışan işçi kardeşlerim devletin gücünü görmek istiyor. Buradan sizlerin vasıtasıyla bir kez daha Başbakanımız Sayın Ahmet Davutoğlu'na sesleniyorum. Amasra'da yaşanan bu sıkıntıyı çözme konusunda çok çabuk hareket ederek, işçinin alın terinin karşılığı olan o ücretleri patronun cebinden alarak, işçinin cebine koyun. Lütfen sizlerden rica ediyorum. Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin gücünü gösterin. Benim Ankara'daki yetkililere söyleyeceğim söz bu. Sayın Başbakanımız Ahmet Davutoğlu'nun hassasiyet gösterip, ilgililere talimat vererek bu sorunu en kısa sürede çözeceğine yürekten inanıyorum. Mübarek ramazan ayında ve önümüzdeki bayram arifesinde sizlerin bu sorununu çözmek devletin görevidir."

Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Sekreteri Hakkı Arslan da şirket yetkilileriyle yaptıkları görüşmeden olumlu sonuç çıkmadığını belirterek, "Hakkımızı alıncaya kadar mücadelemizi sürdüreceğiz" diye konuştu.

Maden işçileri, geçen yıl Eylül ayında yürürlüğe giren "torba kanun"un madencilere en az iki asgari ücret ödenmesi zorunluluğu getirmesine rağmen haklarının verilmediği gerekçesiyle 6 Temmuz Pazartesi iş bırakmıştı.

Haber Ara