Dolar

32,5652

Euro

34,7070

Altın

2.488,99

Bist

9.524,59

Maden işçilerinin aileleri cenazeleri almayı bekliyor

Antalya'nın Kemer ilçesine bağlı Ovacık Mahallesi'ndeki kömür madeninde metan gazı sıkışması sonucu meydana gelen patlamada hayatını kaybeden işçilerin yakınları, cenazeleri almak için Adli Tıp Morgunda bekliyor.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-05-17 13:23:41

Maden işçilerinin aileleri cenazeleri almayı bekliyor
Antalya'nın Kemer ilçesine bağlı Ovacık Mahallesi'ndeki kömür madeninde metan gazı sıkışması sonucu meydana gelen patlamada hayatını kaybeden işçilerin yakınları, cenazeleri almak için Adli Tıp Morgunda bekliyor.

Kemer ilçesine bağlı Ovacık Mahallesi'nde kömür madeninde metan gazı sıkışması sonucu meydana gelen patlamada iki işçi hayatını kaybetmişti. İki işçinin cansız bedenleri patlamadan yaklaşık 8 saat sonra maden içerisinden çıkartılırken otopsi yapılmak üzere Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi morguna kaldırıldı. Hayatını kaybeden 2 işçinin cenazesi Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesinden Akdeniz Üniversitesi Adli Tıp Kurumu Morgu'na getirilmesi bekleniyor.

Madende metan gazı sıkışması nedeniyle meydana gelen patlamada hayatını kaybeden 2 işçinin de Zonguldaklı olduğu öğrenildi. 3 çocuk babası 39 yaşındaki Levent Korkmaz'ın emekliliğine 2 ay kaldığı belirtilirken, ailesinin sabah saatlerinde Zonguldak'tan Antalya'ya doğru yola çıktığı kaydedildi. Korkmaz'ın Türkiye'nin çeşitli madenlerinde çalıştığı, Antalya'daki madende ise 1.5 aydır çalıştığı öğrenildi.

Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Morgu'nda olan 2 işçiden 37 yaşındaki Esen Çavuş'un ailesinin ise acı bekleyişi devam ediyor. 37 yaşındaki Çavuş'un eşi Serap Çavuş, morg önünde eşinin cenazesini bekliyor. Güçlükle ayakta durduğu görülen Serap Çavuş'a babası, annesi ve abisi destek oluyor. Gözyaşlarına boğulan Serap Çavuş, 'Ben sensiz ne yaparım, Allah'ım gitti, baba bıraktı gitti, Esen gitti Esen, benim gücüm yetmez ben her şeye dayanırım ama buna dayanamam, benim gücüm nasıl yeter. Ah benim Esen'im ah, Esen neredesin? Neredesin yavrum neredesin" diyerek ağıtlar yaktı.

"Madende çalıştığını bilseydik kesinlikle izin vermezdik"

Öte yandan Esen Çavuş'un abisi İsa Çavuş, "Ben Zonguldak'ta maden ocağından tahlisiyeci olarak görev yapıyorum. Kurtarmak için yetişemedim. Kardeşim bilgi vermedi bize, verse asla izin vermezdik. Maden ocağında bir yıldan beri gizli çalışıyormuş. Haberimiz yoktu, olay olunca öğrendik, yıkıldık. Şantiyede çalışıyor diye biliyorduk. Bize öyle dedi. Üç yıllık evliydi" dedi.

Abi Çavuş, maden ocağında iş güvenliği bakımından eksiklikler olduğunu, ocakta sensör ve gaz ölçer bulunmadığını, uzaktan izlemenin ise bulunmasına rağmen çalışmadığını iddia etti.

Haber Ara