Dolar

32,3654

Euro

35,0198

Altın

2.324,97

Bist

9.079,97

Madagaskar'da saldırı: 2 ölü, 72 yaralı

Madagaskar'da Mahamasina Stadyumu'nda dün gerçekleştirilen kutlamalar sırasında yapılan saldırıda 2 kişi öldü, 72 kişi yaralandı.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-06-27 13:23:03

Madagaskar'da saldırı: 2 ölü, 72 yaralı

Madagaskar'da Mahamasina Stadyumu'na yapılan saldırıda 2 kişi yaşamını yitirdi.

Başbakan Olivier Mahafaly, basına yaptığı açıklamada, bağımsızlığın 56'ncı yıl dönümü kapsamında başkent Antananarivo'da Mahamasina Stadyumu'nda dün gerçekleştirilen kutlamalar sırasında bomba patladığını ve olayda 2 kişinin öldüğünü, 72 kişinin de yaralandığını bildirdi.

Saldırıyı kınayan Devlet Başkanı Hery Rajaonarimampianina ise devlet televizyonunda yaptığı açıklamada, olayla ülkede siyasi istikrarsızlık oluşturmak istendiğini belirterek, "Farklı bakış açılarına sahip olabiliriz. Ancak istikrarsızlığa yol açma girişimleri kabul edilemez. 'Lideri kabul etmiyorsunuz' diye halkını öldüremezsiniz" ifadesini kullandı.

Yerel yetkililer de yaralıların Joseph Ravoahangy Andrianavalona (HJRA) Hastanesine sevk edildiğini söyledi. Öte yandan hastane yetkilileri, binlerce kişinin katıldığı konserde 3 kişinin öldüğünü, 3'ü ağır 100'den fazla kişinin de yaralandığını kaydetti.

Muhalif Senatör Lylison Rene de Rolland için bir ay önce çıkarılan tutuklama kararının ardından ülkedeki şiddet olayları arttı. Eski Devlet Başkanı Andry Rajoelina'ya yakınlığıyla bilinen ve güvenlik güçlerince uzun süredir aranan Rene de Rolland, devletin güvenliğini tehdit etmekle suçlanıyor.

Ulusal basının güvenlik kaynaklarına dayandırdığı haberlere göre, başkentte önceki gün kimliği belirsiz bir kişi Senato Sarayı'na el bombası atmıştı. Dün de Anosy bölgesindeki Ulusal İstatistik Enstitüsü binasına benzer bir saldırı düzenlenmişti. Saldırılarda ölen ve yaralanan olmadığı belirtilmişti.

 

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara