Dolar

32,3761

Euro

35,0104

Altın

2.326,91

Bist

9.079,97

Macron yine Türkiye’yi suçladı

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Türkiye'nin Doğu Akdeniz'deki tek taraflı adımlarının gerginliğe neden olduğunu söyleyerek, bu bölgedeki askeri varlıklarını güçlendirmeye karar verdiğini duyurdu.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-08-13 07:27:33

Macron yine Türkiye’yi suçladı

Türkiye ile Yunanistan arasında bir süredir gerginliğe neden olan Doğu Akdeniz'da yaşanan gelişmelere Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron da dahil oldu.

Yunanistan'ın Avrupa Birliği ve Avrupalı liderler nezdinde yaptığı diplomatik girişimlerin ardından Macron sosyal medya hesabından konu hakkında açıklama yaptı.

'Doğu Akdeniz'deki durum endişe verici' diyen Macron, "Türkiye'nin tek taraflı petrol arama kararı tansiyona neden oluyor. Komşu ülkeler arasında barışçıl diyolağa izin verilmesi için bu durumun sonlanması gerekiyor." fidelerini kullandı.

Ekran Resmi 2020-08-13 07.25.42

Fransız Cumhurbaşkanı Macron paylaştığı ikinci iletisinde Doğu Akdeniz'deki Fransız askeri varlığını güçlendirmeye karar verdiğini duyurdu. Macron, "Aralarında Yunanistan'ın olduğu Avrupalı ortaklarımızın da işbirliği ile gelecek günlerde Doğu Akdeniz'deki Fransız askeri varlığını geçici olarak güçlendirmeye karar verdim" dedi.

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara