Dolar

32,6005

Euro

34,7936

Altın

2.495,29

Bist

9.473,89

Macron’un politikalarına tepki! Alman çiftçilerden sonra Fransız çiftçiler de, Paris’e traktörlerle çıkartma yaptı

Alman çiftçilerden sonra Fransız çiftçiler de, Macron hükümetinin politikalarına öfkelerini çarşamba günü başkent Paris'e traktörlerle çıkartma yaparak gösterdiler. Yürürlüğe giren yeni gıda yasasıyla tarım gelirlerinin daha da düştüğünü söyleyen çiftçiler, otoyolları tıkadı.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-11-28 01:35:26

Macron’un politikalarına tepki! Alman çiftçilerden sonra Fransız çiftçiler de, Paris’e traktörlerle çıkartma yaptı

Başbakan Merkel hükümetinin politikalarına karşı başkent Berlin'e traktörlerle çıkartma yapan Alman çiftçilerden sonra, Fransız çiftçiler de traktörlü eylem başlattı.

Fransız çiftçiler, Macron hükümetinin politikalarına öfkelerini çarşamba günü başkent Paris'e traktörlerle çıkartma yaparak gösterdiler. Yürürlüğe giren yeni gıda yasasıyla tarım gelirlerinin daha da düştüğünü söyleyen çiftçiler otoyolları tıkadı, Champs Elysees Bulvarı'nı samanla kapladı.

Yeni gıda yasasını yürürlüğe sokan ve Avrupa Birliği'nde (AB) serbest olmasına rağmen glifosat tarım ilaçlarına 2021 yılından itibaren yasak getirmeyi planlayan Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'la görüşmek isteyen çiftçiler amaçlarına ulaşamadı.

Çiftçi sendikaları Tarım Bakanı Didier Guillaume ile bir araya geldi ve toplantıdan 3 Aralık'ta Başbakan Edouard Philippe ile görüşme kararı çıktı.

Tarım Bakanı, yeni yasayı savunarak, etkisinin hayata geçmesi için zamana ihtiyaç olduğunu belirtti.
AB ülkeleri, 2017 yılında yabani ot ilaçlarında kullanılan glifosatın da dahil olduğu herbisitlerin lisansını, Dünya Sağlık Örgütü'nün 'olası kansorejen' listesinde yer almasına rağmen, 2017'de 5 yıl daha uzatmıştı.

"GÜNAH KEÇİSİ İLAN EDİLDİK"

Çiftçiler, yeni yasanın yanı sıra tarım ilaçlarına hakkında yaşanan hassasiyet nedeniyle her kesim tarafından günah keçisi ilan edilmekten şikayetçi.

Çiftçi sendikası FNSEA yetkilisi Jean-Yves Bricourt, “Biz yeni günah keçileriyiz. Bir şeyler ters gittiğinde, herkes suçu çiftçilere yüklüyor. Suçlu gibi muamele görüyoruz.”dedi.

Haber Ara