Dolar

32,3677

Euro

34,9995

Altın

2.325,45

Bist

9.096,77

Macron halkın tepkisinden çekiniyor

Fransa'da üçüncü dalga riskine karşı genel karantina ihtimali giderek artıyor, diğer taraftan da Fransızlar Covid-19 önemleri nedeniyle zor günler geçiriyor. 3. genel karantina düşünen Macron ise, halkın tepkisinden çekiniyor.

3 Yıl Önce Güncellendi

2021-01-29 09:32:10

Macron halkın tepkisinden çekiniyor

Fransa'da ortalama günlük Covid-19 vakalarının 20 bini geçmesi ile bütün gözler Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'a çevrildi. Fransa'da üçüncü dalga riskine karşı genel karantina ihtimali giderek artıyor, diğer taraftan da Fransızlar Covid-19 önemleri nedeniyle zor günler geçiriyor.

Fransa Bilim Konseyi günlerdir uyarıyor, mart ve kasım aylarında yapılan genel karantina uygulaması olmazsa, mart ayında daha bulaşıcı olan İngiliz varyantı ülkede zirve yapacak.

Hükümet Sözcüsü Gabriel Attal, bugün Bakanlar Kurulu toplantısının ardından düzenlediği basın toplantısında, bir süredir ülke genelinde 18.00-06.00 saatlerinde uygulanan sokağa çıkma yasağının salgına karşı yeteri kadar etkili olmadığını açıkladı.

BFM TV'nin haberine göre, Fransız hükümeti, genç nüfus için daha esnek olan "hibrit" bir karantina üzerine çalışıyor. Yetkililer özellikle hastanelerin doluluk oranını dikkate alarak risk grubundaki insanların enfekte olmaması sağlayacak formüller üzerine duruyor.

Popülaritesi düşen Macron zor bir karar alacak

Macron'un danışmanların biri BFM'e yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı'nın katı bir karantinanın özellikle gençler üzerindeki psikolojik etkisini ciddiye aldığını ifade etti.

Kasım ayında uygulanan ikinci genel karantinada süresinde Fransa'da okullar kapanmadı. Bu sefer iki haftalık kış tatilinden sonra okulların iki hafta daha kapalı kalması düşünülüyor.

Resmi olarak Elysee Sarayı'ndan bir açıklama gelmese de Macron'un pazar akşamı ulusa sesleniş programında yeni karantinayı duyurması bekleniyor.

Fransa'da yapılan son ankette, halkın yüzde 60'ı Emmanuel Macron'un politikalarını olumsuz bulduğunu ortaya koydu. Bu durumda, halkın sıcak bakmadığı genel karantina kararı almak Macron için daha da zor olacak.

Fransa'da son durum

Ülkede son 24 saatte 26 bin 916 kişide yeni tip koronavirüs tespit edildi.

Fransa Halk Sağlığı Kurumundan yapılan açıklamaya göre, ülkede son 24 saatte 351 kişi hayatını kaybetmesiyle virüs kaynaklı can kaybı 74 bin 456'ya çıktı.

Fransa'da virüs tespit edilen kişi sayısı 26 bin 916 artışla 3 milyon 106 bin 859'a yükseldi.

Hastanelerde 3 bin 107'si yoğun bakımda olmak üzere 27 bin 169 kişinin tedavisi sürerken iyileşenlerin sayısı 1418 artışla 220 bin 570'ye ulaştı. Hastanelerde bulunanların sayısı artıyor.

Kaynak: Euronews

VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara