Dolar

32,5874

Euro

34,8110

Altın

2.505,83

Bist

9.693,46

Macron’dan, Ankara’yı kızdıracak suçlama!

Fransa Cumhurbaşkanı Macron, Türkiye’ye karşı söylemlerini giderek tırmandırıyor. Macron, Gaziantep üzerinden Dağlık Karabağ'a Suriye'den 300 militanın gönderildiğini öne sürerek Türkiye'den izahat istedi ve NATO'yu göreve çağırdı.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-10-02 13:50:27

Macron’dan, Ankara’yı  kızdıracak suçlama!

Fransa Cumhurbaşkanı Macron, Türkiye'ye karşı söylemlerini giderek tırmandırıyor.

Macron, Gaziantep üzerinden Dağlık Karabağ'a Suriye'den 300 militanın gönderildiğini öne sürerek Türkiye'den izahat istedi ve NATO'yu göreve çağırdı.

Bu militanların IŞİD'le bağlanıları olduğunu da iddia eden Macron, "Konuyu Putin'le konuştum. Rusya'nın da bunu bildiğini teyit etti" dedi.

Brüksel'deki Avrupa Birliği liderler zirvesinden sonra Ankara'nın tepkisini çekecek açıklamalarda bulunan Macron, "İstihbarat raporları Halep'teki cihatçı gruplardan 300 Suriyeli savaşçının Gaziantep üzerinden Azerbaycan'a gönderildiğini gösteriyor. Bu teyit edilmiş bir bilgi. Bu kişiler tespit edilip izlendi" diye konuştu.

'Kırmızı çizgi geçildi'

"Kırmızı çizgi geçilmiştir ve bu kabul edilemez. Tüm NATO üyelerini ittifakın bu üyesinin eylemlerini görmeye davet ediyoruz ve Fransa olarak Türkiye'den izahat istiyoruz" diyen Macron, önümüzdeki günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı arayacağını söyledi.

Fransa Cumhurbaşkanı, açıklamasında AGİT Minsk Grubu'nun eş başkanları olarak Rusya, ABD ve Fransa'nın Dağlık Karabağ'daki çatışmaları durdurmak için yakın gelecekte bir dizi girişimde bulunacaklarını da belirtti.

Macron bu hafta Erdoğan'ın Azerbaycan'a destek açıklamasını "tehlikeli ve sorumsuzca" diye nitelemişti.

"Türkiye destekli Suriyeli savaşçılar, Dağlık Karabağ'a götürülüyor" iddiaları hafta başından bu yana Türkiye karşıtı ülke ve kaynaklar tarafından dile getirildi. Türkiye ve Azerbaycan ise iddiaların asılsız olduğunu söylüyor ve Ermenistan'ın uluslararası destek çekmek için kara propaganda yürüttüğünü savunuyor.

Haber Ara