Dolar

32,3285

Euro

35,0759

Altın

2.301,62

Bist

9.038,72

Macron cephesi: Büyük bir siber saldırıya uğradık

Fransa'da merkez sağın Cumhurbaşkanlığı adayı Emmanuel Macron'un kampanya ekibi, birçok dosyalarının siber saldırıyla çalındığını açıkladı.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-05-06 16:23:42

Macron cephesi: Büyük bir siber saldırıya uğradık

BBC Türkçe'nin haberine göre açıklama, kampanyaya ait çok sayıda belgenin internette yayımlanması ardından yapıldı. Belgeler isimsiz bir kullanıcı tarafından internet ortamında paylaşıldı. Kampanya ekibi gerçek belgelerin sahte belgelerle karıştırılarak internette yayımlandığını öne sürdü.

Merkez sağın adayı Emmanuel Macron seçimlerde aşırı sağın adayı Marine Le Pen'e karşı yarışacak. Seçimlerle ilgili yayın yasağı nedeniyle Macron konuyla ilgili yeni bir açıklama yayımlayamıyor.

Macron'un ekibi olayı geçen yılki ABD seçimlerinde Demokrat Parti'nin e-postalarının siber saldırıyla çalınıp kamuoyuna sızdırılmasına benzetti.

İLK KEZ YAŞANMIYOR

Macron'un kampanyası ilk kez siber saldırıya uğramıyor. Şubat ve Nisan aylarında da benzer saldırılar gerçekleştirilmişti. Kampanya ekibi bu saldırılarla ilgili, Rusya ve Ukrayna'da bulunan internet korsanlarını suçlamıştı. Rusya ise saldırı iddialarını reddetmişti.

Fransa'da 23 Nisan'da düzenlenen Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ilk turunu, kendisini merkezde konumlandıran 'En Marche' (Yürüyüş) hareketinin lideri Emmanuel Macron birinci, aşırı sağcı Ulusal Cephe lideri Marine Le Pen ikinci tamamlamıştı.

Haber Ara