Dolar

32,3667

Euro

35,0588

Altın

2.324,81

Bist

9.079,97

Macron: Ben Putin'le eşitim

Fransa Devlet Başkanı Emanuel Macron gazetecilerle yaptığı 'içkili' sohbet sırasında 'Ben Putin'le eşitim' dedi.

6 Yıl Önce Güncellendi

2018-04-18 12:45:18

Macron: Ben Putin'le eşitim

TIMETURK | ÇEVİRİ

Röportajında Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e eşit olduğunu belirten Macron, Suriye'yi vurmakla bu meselenin bir parçası olduğunu göstermiş olduğunu açığa vurduğunu belirtti.

Gazetecilere görevindeki bir yılın sonrasında 3 saat süren bir röportaj veren Macron'un röportajı RMC radyo programcısı Jean-Jacques Bourdin ve Mediapart web sitesinden gazeteci Edwy Plenel ile gerçekleştirildi. Programın BFMTV'de yayınlanmasının ardından Başkan gaztecilerle içki içti.

Sohbetin ardından gazetecilerin Macron'un “Ben Putin'le eşitim” dediği aktarıldı. Gazeteci Bourdin tarafından Macron'un ağzından aktarılan bu cümle, Fransız başkanın Suriye krizinde Fransa'nın rolüne ve Vladimir Putin hakkındaki görüşlerine bir bakış açısı getirdi.

MACRON SURİYE'DE BEN DE VARIM DEMEK İSTEMİŞ

Macron'un, “Bu arada Putin beni anlar. Suriye'yi vurmaya karar verdim çünkü Putin'e biz de bunun bir parçasıyız mesajını vermek istedim” dediği aktarıldı. Gazeteci Bourdin'e göre Fransız Başkan Cumartesi günü (14 Nisan 2018) Suriye'deki sivil ve askeri tesislere yapılan saldırının “Suriye'de barışa götürecek bir karar” olduğunu da ifade etti.

Öte yandan Macron'un bu açıklamaları sosyal medyada alay konusu oldu.

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara