Dolar

32,3124

Euro

35,0549

Altın

2.279,12

Bist

9.022,69

Maçın ardından

Medipol Başakşehir Teknik Direktörü Avcı:'3,5 senedir Avrupa'da her yıl bir tur, oyun gelişimi, Avrupa tecrübesi ve harika bir deneyim kazandık. Gruptan çıkmak istiyorduk ama bize bağlı değildi, diğer maç berabere bitti'

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-12-08 00:39:12

Maçın ardından
Medipol Başakşehir Teknik Direktörü Abdullah Avcı, UEFA Avrupa Ligi C Grubu 6. ve son hafta maçında Braga'yı 2-1 mağlup etmelerine rağmen elendiklerini ancak çok önemli tecrübeler edindiklerini söyledi.

Avcı, karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında, önemli bir rakibi mağlup ederek Avrupa kupalarına veda ettiklerini belirterek, "3,5 senedir Avrupa'da her yıl bir tur, oyun gelişimi, Avrupa tecrübesi ve harika bir deneyim kazandık. Gruptan çıkmak istiyorduk ama bize bağlı değildi, diğer maç berabere bitti. Bugün itibarıyla bu dosyayı kapatacağız." dedi.

Braga'nın Avrupa'nın takım boyu en kısa ekiplerinden biri olduğunu aktaran Avcı, şöyle konuştu:

"Hem iyi geçiş hem de kenar ortalarını net yapabilen bir takımla oynadık. Takım savunmasını da iyi yapıyorlar. Baskılı başlamak istedik, 20-25 dakika baskıyı doğru yaptık. Çabuk oyundan attığımız bir gol var, daha sonra baskı yapamadık, oynamalarına müsaade ettik. İlk yarıda gol de yiyebilirdik. İkinci yarıda tekrar baskı yapmak istedik. İkinci yarı daha dengeli bir oyun vardı. Sonrasında rakip oyunda gücünü hissettirdi. Kazandığımız penaltı ile maçı kazandık. Son iki maçımızda grubun lider takımlarını mağlup ettik. 10'uncu Avrupa maçımızı oynadık."

Abdullah Avcı, "Avrupa kupalarından elenmeniz, Süper Lig yarışında size avantaj sağlar mı?" sorusuna ise, "Öyle düşünmüyorum. Avrupa kupalarında 5 değişik rakibe ve 5 değişik oyun planına karşı oynadık. Bu bize deneyim kattı. Biz bunları oynamaya devam etsek bundan daha güzel bir şey olamaz. Kadro derinliğimiz bu mücadeleye yeterliydi. Her zaman sporcu ruhu sonuna kadar gitmek ister. Braga'ya da başarılar diliyorum. Her hafta önemli maçlarımız var, iyi dinlenmemiz lazım. Aralık sonu itibarıyla 30. maçımızı oynayacağız." yanıtını verdi.

Avcı, Şampiyonlar Ligi'nde yoluna devam eden Beşiktaş'a başarılar dileyerek sözlerini tamamladı.

Haber Ara