Dolar

32,3325

Euro

35,1144

Altın

2.300,55

Bist

9.079,97

Maçın ardından

Beşiktaş Teknik Direktörü Güneş:'Gruba iyi başlayıp iyi bitirmek önemliydi. Hak ettiğimiz sonucu aldık' - 'Mutluyuz. Sezon başından itibaren gruptan çıkabilmek için olağanüstü isteğimiz vardı'- 'Bir engeli aştık ama hedef bitmez. İnsanlar başarıya doyumsuz olmalı'

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-11-21 23:39:18

Maçın ardından
Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde Porto ile 1-1 berabere kaldıkları maçta istedikleri sonucu alarak üst tura yükseldiklerini söyledi.

Güneş, karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında, grup mücadelesinin bitmesine bir maç kala birinci olarak üst tura çıkmayı garantilediklerine dikkati çekerek, "İyi başlayıp, iyi bitirdik. Denk kalan takımlar arasında oynanan gruptan çıkmak önemliydi. Sonuncu da olabilirdik. Cumhurbaşkanına, devlet erkanına, başkana, yönetime, personele, medyaya, dualarıyla bize destek olan tüm futbolseverlere teşekkür ediyorum. Tribünde oyunun başından sonuna kadar bize destek veren taraftarlar, futbolun güzelliğini sağladı. Destekleri olumluydu. Bu her maçımızda oldu. Gruba iyi başlayıp, iyi bitirmek önemliydi. Hak ettiğimiz sonucu aldık." diye konuştu.

Son 2 karşılaşmada akıllı oynayarak lider çıkmayı garantilediklerini vurgulayan Güneş, tek olumsuzluklarının bu mücadelelerde yitirdikleri 4 puan olduğunu dile getirdi.


- "Şimdi ne yapacağımızı göreceğiz"


Porto'nun gole kadar pozisyonu olmadığını anlatan Güneş, şunları kaydetti:

"Hatalarımızdan kaynaklı gol yedik, sonra dağıldık. İkinci yarı kontrol bizdeydi, baskılı da oynadık. Yine 45 dakikalık üstünlüğümüz skora yansımadı. Mutluyuz. Sezon başından itibaren gruptan çıkabilmek için olağanüstü isteğimiz vardı. Hem Şampiyonlar Ligi'nde hem Avrupa Ligi'nde son anda kayıplarımız oldu. Bugün de böyle bir acıyı görmek istemiyordum."

Çok güzel bir iş başardıklarını belirten Güneş, "Seviyemizi yükselttik. Bu Türkiye'yi iyi temsil ettiğimiz gösteriyor. Bir üst turda ne yapacağımızı şimdi göreceğiz. Bir adım daha yükseldik, biraz daha gayret göstermek istiyoruz." ifadelerini kullandı.

Şenol Güneş, Beşiktaş'ın başında tarih yazdığı yönündeki soru üzerine, "Tarih yazma lafı çok konuşuluyor. Tarih geçmişte kalıyor, biz işimize bakıyoruz. Karakterimiz güçlü olunca bir yere geliyoruz." değerlendirmesinde bulundu.


- "Yine topumuzu oynayacağız"


Son 16 turunda Real Madrid, Bayern Münih ve Barcelona gibi takımlarla eşleşmeyi isteyip istemeyeceği yönündeki soru üzerine Güneş, şunları söyledi:

"Geçen sezon gruptan çıkma sıkıntımız vardı. Bunu başardık. Bir engeli aştık ama hedef bitmez. İnsanlar başarıya doyumsuz olmalı. Real Madrid, Barcelona, Bayern Münih, bunlar üst seviye takımlar. Çıkıp yine oyunumuzu oynayacağız. Rakip çıktığı zaman konuşuruz. Kendimizi görme açısından bir durum olacak."

Anlayış olarak etkili pozisyonlar üretip goller aradıklarını anlatan Güneş, kendisinin kulüpteki konumu konusunda, "Kendimi herhangi bir yere koymuyorum. Eğer bir yere koyacaksam, denizin ya da gölün içindeki bir damla olarak görüyorum. Devasa bir kulübün içindeyiz. Tabii damlaya damlaya göl olur ve taşar. Biz de bu gölü taşırmak için çalışıyoruz." diye konuştu.

Karşılaşmanın ikinci yarısında görev alamayan Dusko Tosic'in ilk yarıda sakatlık yaşadığını vurgulayan Güneş, "Tosic'in ilk yarıda sakatlığı vardı. Israrla oynamaya çalıştı, bunun da zararını gördük. Pepe'ye çok iş düştü. Medel de oyuna iyi girdi." diyerek sözlerini tamamladı.


- Kasasını doldurdu


Beşiktaş, elde ettiği başarıyla da kasasını doldurdu

Grupta mücadele ettiği için 12,7 milyon avro kazanan siyah-beyazlı ekip, 3 galibiyetle toplam 4,5 milyon avroyu da aldı. 2 beraberlik sonunda 1 milyon avro alan Beşiktaş, son 16 turuna yükselerek 6 milyon avro almaya hak kazandı. Siyah-beyazlı kulüp, böylece şimdiden 24,2 milyon avro elde etti.

Haber Ara