Dolar

32,3761

Euro

34,9957

Altın

2.326,02

Bist

9.087,80

Maçın ardından

Maçın ardından

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-07-29 00:30:30

Maçın ardından
Fenerbahçeli futbolcu Hasan Ali Kaldırım, UEFA Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turu ilk maçında 0-0 berabere kaldıkları Ukrayna'nın Shakhtar Donetsk takımıyla şanslarının eşit olduğunu söyledi.

Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda oynanan maçın ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan Hasan Ali, zor bir maç olduğuna vurgu yaparak, "Shakhtar Donetsk, kaliteli ve tecrübeli bir takım. Özellikle ilk yarıda pozisyonlara girdiler. Bizim de pozisyonlarımız vardı ama değerlendiremedik. İkinci yarı daha baskılı oynadık. Bir gol bulabilsek daha güzel olabilirdi. Önemli olan gol yemememizdi. Shakhtar,elenmeyecek bir takım değil. Biraz daha akıllı oynarsak rövanş maçında bu turu geçebiliriz" diye konuştu.

Sarı-lacivertli taraftarların güzel bir atmosfer oluşturduğunu kaydeden Hasan Ali, "İnanılmaz bir atmosfer vardı. Taraftarımız Şampiyonlar Ligi maçlarını hak ediyor. İnşallah haftaya güzel bir sonuç elde ederek, bir üst tura atlarız" ifadesini kullandı.

Gökhan Gönül'ün sakatlanmasından dolayı kariyerinde ilk kez sağ bekte görev yaptığını aktaran sarı-lacivertli futbolcu, "Daha önce sağ bekte hiç oynamadım. Gökhan dün sakatlandı. Antrenmanda bile deneme fırsatım olmadı. Benim için yeni bir tecrübeydi. Hocam bana güvendiğini söyledi. Ben de oynayacağımı ve elimden geleni yapacağımı söyledim. Benim için değişik bir tecrübe oldu ama zordu" değerlendirmesinde bulundu.

Hasan Ali Kaldırım, ligleri başladığı için Shakhtar Donetsk'in kendilerine göre daha hazır olduğunu anlatarak, "Biz de eksiğimizi çok yansıtmadık. Haftaya daha hazır oluruz. Bu kalitede takımlara karşı yapılacak bir hata maçı kaybetmeye neden olabilir. Onun için çok akıllı oynamamız lazım. Bana göre şansların yüzde 50 olarak görüyorum" şeklinde konuştu.

- "İkinci maçta daha iyi oynamamız gerekiyor"

Fenerbahçe'nin Brezilyalı orta saha oyuncusu futbolcu Josef de Souza ise Ukrayna temsilcisinin kendilerini zorladığını belirterek, "İkinci yarı bizim için sadece gol eksikti. İkinci yarı gol dışında her şeyi yaptığımıza inanıyorum. İkinci maçta kendimizi geliştirmemiz, daha iyi oynamamız gerekiyor. Bunun farkındayız" dedi.

Deplasmanda oynayacakları maçta şanslarının yüksek olduğuna değinen Souza, "Şansımızın büyük olduğunu düşünüyorum. Onların sahasında atacağımız bir gol bize çok büyük bir avantaj sağlayacaktır. Şansımız devam ediyor, bu akşam gol yememek bizim için önemliydi. İkinci karşılaşmada daha kaliteli bir oyun ortaya koyacağımıza inanıyorum. Shakhtar Donetsk'in ne kadar etkili bir takım olduğunu biliyoruz ama turu geçebileceğimize inanıyorum" diye konuştu.

VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara