Dolar

32,3709

Euro

35,0018

Altın

2.325,83

Bist

9.092,86

Maçın ardından

Maçın ardından

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-07-16 23:33:20

Maçın ardından
UEFA Avrupa Ligi 2. ön eleme turu ilk maçında Lüksemburg'un Differdange 03 takımını 1-0 mağlup eden Trabzonspor'da teknik direktör Şota Arveladze, rakibi daha iyi tanıdıklarını, rövanş maçının kendileri için daha kolay olacağını düşündüğünü söyledi.

Bordo-mavili takımın başında ilk resmi maçında galibiyet yaşayan Arveladze, karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında, sezonu erken açmanın dezavantajlarını yaşadıklarını ifade etti.

Arveladze, yaklaşık 2 haftalık bir süre hazırlık çalışmaları yaptıklarını dile getirerek, "Bu kadar sürede takımın hazırlanması, kafa ve fizik anlamında kolay değildi. Biraz daha çabuk oynama ve güven eksikliği vardı ama bu zamanda doğal. İki hafta çalışan bir ekip için bu tarz eksiklikler normal. Sanırım ikinci maç bizim için daha kolay olacak. Rakibi daha iyi tanımış olduk" diye konuştu.

Daha önce hazırlık maçlarında futbolcularına en fazla 45 dakika forma şansı verdiğini belirten Arveladze, şunları kaydetti:

"Sağ olsun bugün herkes ayakta kaldı, 90 dakikayı bitirdik. Gol yemememiz çok önemliydi, bu küçük bir avantaj. Çabuk hücuma çıkmak, baskı yapmak Trabzonspor'un tarihinde var. Bugün bunu daha erken, fizik eksikliği olmasına karşın istedik. Rakip maç boyunca savunma yaptı. Eksik oyuncularımız da var. Bizim bu istediklerimiz için 6-8 haftalık bir zamana ihtiyaç var."

Gürcü teknik adam, taraftarların kendisine sevgi gösterinde bulunmalarıyla ilgili olarak, "Bunu anlatmaya kelimeler bulamıyorum. Ramazan Bayramı güzel geçsin diye herkes bekliyordu ama beni, takımı bırakmadılar. Çok güzel geçti bugün, inşallah daha güzel günler bizi bekliyor" ifadelerini kullandı.

Arveladze, UEFA listesini 9 Temmuz'da verdiklerini, sakatlıklar nedeniyle bazı oyuncuları kadroya alamadıklarını kaydederek, "İkinci etap kampımız, maç kampı şeklinde olacak. Sakat oyuncularımızı buraya getiremeyeceğiz. Rövanş maçına sadece Constant yetişebilir" diye konuştu.

VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara