Dolar

32,5657

Euro

34,9923

Altın

2.432,02

Bist

9.770,27

Macin ardindan

Macin ardindan

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-02-16 01:37:21

Macin ardindan
Trabzonspor Teknik Direktörü Hami Mandıralı, Spor Toto Süper Lig'de Kayserispor'u 2-1 yendikleri maçta, kazandıkları için mutlu olduklarını ancak daha çok çalışmaları gerektiğini söyledi.

Mandıralı, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında, camia olarak zorlu bir süreçten geçtiklerini belirterek, "Özellikle geçen hafta çalışma ve performans olarak oyuncularımızla müthiş bir diyalog kurduk. Farklı şeylerle olayın ciddiyetini anlatmaya çalıştık. Dışardan, Ömer Çam hocamızdan destek de aldık. Toplantılar ve diyaloglar iyi geçti" dedi.

Bu toplantılarda herkesin çok mutlu olduğunu ifade eden Mandıralı, "Oyuncular, mutlu oldu. İçlerindeki enerjiyi sahaya yansıttılar. Başta kaptan olmak üzere tüm oyuncuları kutluyorum. Kazandık, mutluyuz ama çok çalışmamız lazım, bunu da biliyoruz. Çünkü işimiz çalışmak. Bu süreci, çok çalışarak daha iyi yerlere taşıyacağımıza inanıyorum" diye konuştu.

Mandıralı, taraftarların maça ilgi göstermemesiyle ilgili bir soru üzerine, şunları kaydetti:

"Seyirci, bütün futbol takımının 12. adamıdır, en büyük desteğidir. Trabzonspor, sadece benim Trabzonsporum değil, bizim Trabzonsporumuz. Herkesin sahip çıkası lazım. Taraftarın sahada destek çıkması gerekiyor. İlk yarı olağanüstü futbol, skor ve goller geldi. Rakip penaltı kaçırdı, ikinci yarıda biz kaçırdık. Orada taraftara, desteğe ihtiyaç duyuyorsunuz. Tamamı ile eleştirilere yönelik konuşmalar ve tepkiler var. Bu tabii hepimizi rahatsız ediyor. Oyuncu kadromuz bu. Bu arkadaşlarla sezon sonuna kadar gideceğiz, bizim için hepsi çok kıymetli. Tüm oyunculardan faydalanmaya çalışıyoruz. Tabii memnun olmuyorlar ama sırf onlar memnun olsun diye onların istediği bir oyuncuyu oynatmak gibi bir düşüncemiz olmadı, olmayacak da. Çünkü biz onlarla hafta boyu çalışıyoruz. Gördüğümüzü, inandığımızı, hazır oyuncuları sahaya sürüyoruz."


- Özür diledi


Stattan ayrılırken de basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Mandıralı, Akhisar Belediyespor ile oynanan Ziraat Türkiye Kupası maçının ardından yaptığı, "Bu takım sezon başında hiç çalışmamış" şeklindeki açıklamasıyla ilgili özür diledi.

Mandıralı, söylememesi gereken bir şeyi söylediğini belirterek, "Bazen söyledikleriniz net anlaşılmıyor ve herkes üstüne alınıyor. Belki söylememem gereken bir şeydi. Biz insan olarak hep mazeretlere sığınırız ya, belki ben de o anki ruh halimle öyle bir şey söyledim. Benden önce takımı çalıştıran hocalarımdan, böyle bir beyanat verdiğim için özür diliyorum. Şota hocamızdan, Sadi hocamızdan özür diliyorum. Söylememem gereken bir şeydi. Şimdi yüzümüz gülüyor ve daha iyi çalışacağız" şeklinde görüş bildirdi.

Mandıralı, maçın ardından taraftarların kendisine gösterdiği tepki nedeniyle Hüseyin Avni Aker Stadı'nı ağlayarak terk eden Yusuf Erdoğan ile ilgili olarak ise "Bütün oyuncularımız kıymetli. Başka şansımız yok, sonuna kadar bu oyuncularımızla gideceğiz. Şimdilik eleştiriyi bir kenara bıraksınlar" ifadelerini kullandı.

- Kafkas'ın açıklamaları


Kayserispor Teknik Direktörü Tolunay Kafkas ise maça iyi başlayamadıklarını belirterek, "Oynadığımız son maçlarda sonuç alamamamıza rağmen çok üstün bir oyun sergiliyorduk. Bu kez çok istediğimiz gibi başlayamadık ama oyunun kontrolünü ele aldık. Penaltı kazandık, onu gole çevirebilseydik belki oyun çok farklı yerlere gidebilirdi" değerlendirmesinde bulundu.

Futbol içinde bunların olduğunu ifade eden Kafkas, "Daha sonra maalesef oyunun kontrolünü hiç beklemediğimiz şekilde kaybettik ve 2-0 geriye düştük. Böyle takımlar karşısında 2-0'dan sonra oyunu geri çevirmek kolay olmuyor. İkinci yarı oyunu çok fazla forse ettik, risk aldık, çok da pozisyon bulduk aslında. Maçı berabere bitireceğimiz fırsatlar da yakaladık ama değerlendiremedik. Trabzonspor'un haklı galibiyetini tebrik ediyorum" şeklinde konuştu.

Maçın hakemi İlker Meral'e yönelik eleştirilerde de bulunan Kafkas, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Sen hem saha içinde kötü maç yöneteceksin, kartlık pozisyonları es geçeceksin, içeriye girerken de sana ufak tefek tepkiler olduğu zaman 'işine bak gibi' ağızlarla konuşacaksın. Biz bunu kabul etmeyiz, ben etmem yani. Öyle o ağızlarla yok. Sen aynı şeyi, başka yerde bu şekilde söyleyebilir misin? Söyleyemediğin şeyi burada da söylemeyeceksin. Bizim yöneticilerimize, yardımcı antrenörlere bu şekilde konuşmayacaksın. Hiç sorun yok, yine söylüyorum Trabzonspor'un haklı bir galibiyeti vardır, tebrik ediyorum, buna gölge düşürmek için söylemiyorum ama çok dikkatli olmak lazım."

Hem üst sıralarda hem de alt sıralarda herkesin büyük emek sarf ettiğini anlatan Kafkas, "Doğru işler yapmak lazım. Bir takımın şampiyon olması kahramanlık değildir, küme düşmek de şerefsizlik, falan değildir. Biz adam gibi bir iş yapıyoruz ve yaptığımız her işin arkasında durabilecek hem yüreğimiz hem de cesaretimiz var. Yeter ki, işler doğru olsun. Türk futbolunun ilerlemesi ve gelişmesi için söylüyorum. Kendime bir çıkar sağlamak için dile getirmiyorum. Kim iyiyse o kazanacak, yan etkiler olmayacak bu işin içerisinde" ifadelerini kullandı.

Kafkas, karşılaşmada kolu kırılan Samba Sow ile ilgili olarak da, "Bizim için önemli oyuncuydu, maçın önüne geçti. O konuda da üzgünüz" diye konuştu.

Haber Ara