Dolar

32,5024

Euro

34,9112

Altın

2.451,41

Bist

9.701,59

Macaristan Dış Ticaret ve Dışişleri Bakanı Szijjarto:

Macaristan Dış Ticaret ve Dışişleri Bakanı Szijjarto:

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-06-16 21:36:26

Macaristan Dış Ticaret ve Dışişleri Bakanı Szijjarto:
Macaristan Dış Ticaret ve Dışişleri Bakanı Peter Szijjarto, Macar hükümetinin Türkiye ile Orta Avrupa'yı birbirine bağlayan yüksek kapasiteli stratejik doğalgaz boru hattının inşa edilmesini hedeflediğini bildirdi.

Szijjarto, Enerji Birliğinden Sorumlu AB Komisyonu Başkan Yardımcısı Maros Sefcovic ile görüşmesinin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında enerji bakımından Orta Avrupa'nın hala savunmasız olduğunu belirterek, "Avrupa Birliği ve ikili anlaşmalara rağmen Romanya ve Hırvatistan'ın gaz taşıma altyapısına gerekli yatırımları yapmamaları işleri zorlaştırıyor. Avrupa Birliği, üye ülkeleri yükümlülüklerini yerine getirme konusunda zorlamalı. Macaristan, AB'nin yardımıyla enerji güvenliğinin sağlanması konusunda çok ciddi yatırımlar yaptı. Yaptığı bu yatırımlarla diğer ülkelerin de durumunu düzeltti" diye konuştu.

Macaristan hükümetinin Macaristan'ın enerji güvenliğinin sağlanması konusunda her şeyi yapacağını dile getiren Szijjarto, "Bölge ülkelerinin enerji ağlarının birbirine bağlanması için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Macar hükümetinin hedefi, Türkiye ile Orta Avrupa'yı birbirine bağlayan yüksek kapasiteli stratejik doğalgaz boru hattının inşa edilmesidir" dedi.

Szijjarto ayrıca, Ukrayna ile çift yönlü doğalgaz taşımacılığı anlaşmasını, AB ülkeleri arasında ilk defa Macaristan'ın imzaladığını ve bu anlaşmanın diğer AB ülkelerine de örnek olabileceğini söyledi.

Maros Sefcovic de enerji birliği ile doğalgaz ve elektriğin üye ülkeler arasında serbest şekilde dolaşması ile üçüncü ülkelerden gelen enerjiye bağımlılığın azaltılmasının hedeflendiğini dile getirdi.

Haber Ara