Dolar

32,3844

Euro

35,0654

Altın

2.325,92

Bist

9.079,97

Macaristan'dan Türkiye'ye destek! Yanınızdayız

Macaristan Dışişleri ve Dış Ticaret Bakanı Szijjarto, Macaristan'ın 'terörle mücadele' konusunda Türkiye'nin yanında durduğunu söyledi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-03-04 00:03:03

Macaristan'dan Türkiye'ye destek! Yanınızdayız

Ajanslarda yer alan habere göre, Macaristan Dışişleri ve Dış Ticaret Bakanı Peter Szijjarto, Türkiye'deki temaslarını değerlendirdi.

Macaristan'ın Türkiye'nin müttefiki ve dostu olduğunu vurgulayan Szijjarto, darbe girişiminin çok önemli bir olay olduğunu ve bu yüzden buna verilecek cevabın da aynı şekilde ciddi olması gerektiğini kaydederek, "Macaristan, terörle mücadele konusunda Türkiye'nin yanında. 15 Temmuz darbe girişiminden daha çok darbe girişiminde bulunanların hukuku konusunda endişelenen Avrupa'daki sesleri de reddediyor." dedi.

Macaristan'ın terör örgütleri arasında ayrım yapmadığına dikkati çeken Szijjarto, "Macaristan, uluslararası kamuoyunda dillendirilen terör örgütleri arasında ayrım yapılması konusunu kabul etmiyor. Terör örgütü terör örgütüdür ve onlarla mücadele edilmesi gerekli." şeklinde konuştu.

Türkiye ve Avrupa Birliği (AB) arasındaki iş birliğinin derinleştirilmesi gerektiğini belirten Szijjarto, şu değerlendirmede bulundu:

"Türkiye'nin istikrarı hem Macaristan hem de tüm Avrupa için çok önemli. Avrupa'nın istikrarı Türkiye'de başlar. Aynı şekilde Ankara ve Brüksel arasındaki iş birliği derinleştirilmeli çünkü Türkiye'nin rekabet gücü dinamik bir şekilde düzelirken AB'ninki bozuluyor.''

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara