Dolar

32,3370

Euro

35,2002

Altın

2.247,05

Bist

8.718,11

Macaristan'dan ABD'ye mülteci yanıtı

Macaristan yönetimi, ABD'nin Suriyeli mülteci konusundaki tepkisine yanıt verdi...

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-12-08 02:46:55

Macaristan'dan ABD'ye mülteci yanıtı

Ajanslarda yer alan bilgide; Macaristan Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Menczer, Suriyeli Ahmed Hamid'in terör suçlamasıyla 10 yıl hapse mahkum edilmesini eleştiren ABD'ye tepki gösterdi. Menczer, "Güçlerin ayrılığı konusunda dünyaya sürekli ders veren Amerikan Dışişleri Bakanlığı'nın şimdi bir hükümete, mahkemenin işleyişine karışması için çağrı yapması acayip bir olay" dedi.

Tamas Menczer, Macar Haber Ajansı'na (MTI) yaptığı açıklamada, ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mark Toner'in, "ABD, Eylül 2015'te Macaristan-Sırbistan sınırında polisle ilticacılar arasındaki çatışmaya karışan Suriyeli mülteci Ahmed Hamid'in 'terörizm' değerlendirmesiyle yargılanıp mahkum edilmesinden endişe duymaktadır" şeklindeki ifadelerini değerlendirdi.

Macaristan'da hükümetin mahkemelerin işleyişine müdahale edemeyeceğini ifade eden Menczer, şöyle konuştu: "Güçlerin ayrılığı konusunda dünyaya sürekli ders veren Amerikan Dışişleri Bakanlığı'nın şimdi bir hükümete, mahkemenin işleyişine karışması için çağrı yapması acayip bir olay. (Mahkemeye müdahale) Amerika Birleşik Devletleri'nde olabilir ama Macaristan'da olmaz. Hatta burada suç işleyenler hakkında kararı sivil toplum kuruluşları değil mahkemeler verir. ABD Dışişleri Bakanlığı'nın hoşuna gitse de gitmese de bu böyle kalacak."

'ABD'DEKİ CEZALANDIRMALARA HİÇBİR ZAMAN MÜDAHALE ETMEYECEĞİZ'

Macar polisine karşı ağır saldırılar yapıldığını savunan Mencze, "Amerikan polislerine saldıran teröristlerin Amerikan mahkemelerinde cezalandırılmasına Macaristan hiçbir zaman müdahale etmeyecek" dedi.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mark Toner, Macaristan'da bir eylemde polise taş attığı gerekçesiyle Suriyeli sığınmacı Ahmed Hamid'e 10 yıl hapis cezası verilmesini eleştirerek, "ABD, Eylül 2015'te Macaristan-Sırbistan sınırında polisle ilticacılar arasındaki çatışmaya karışan Suriyeli mülteci Ahmed Hamid'in 'terörizm' değerlendirmesiyle yargılanıp mahkum edilmesinden endişe duymaktadır" ifadelerini kullanmıştı.

Haber Ara