Dolar

32,5914

Euro

34,8653

Altın

2.491,07

Bist

9.709,15

Macaristan'da mülteciler toplama kampından firar etti

Macaristan'da mülteciler toplama kampından firar etti

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-08-26 22:13:16

Macaristan'da mülteciler toplama kampından firar etti
Macaristan-Sırbistan sınırındaki Röszke kasabasında bir kampta toplanan mültecilerden bazıları tel örgülerden atlayarak firar etti.

Bu sabah olay çıkan kampta Macar polisi olayları bastırmak için göz yaşartıcı bombayla müdahale ederek yaklaşık 200 kişilik kalabalığı dağıtmış, olaylar sonrası kampa çok sayıda takviye kuvvet gönderilmişti.

Olaylar sonrası Csongrad Bölgesi Polis Sözcüsü Szenti Szabolcs, Macar Haber Ajansı'na yaptığı açıklamada, ülkeye çok sayıda yasa dışı göçmenin geldiğini, bu nedenle kayıt işlemlerinin daha yavaş şekilde ilerlediğini, dolayısıyla göçmenlerin de buna tepki gösterdiğini ifade etti.

Söz konusu kamptaki bazı mültecilerin, tel örgülerden atlayarak firar ettiği bildirildi.

Macaristan'da, 2012 yılında 2 bin kişi sığınma başvurusunda bulunurken, bu sayı 23 Ağustos itibarıyla 130 bine ulaştı. Yıl sonunda ülkeye gelen yasa dışı göçmen sayısının 300 bini aşabileceği belirtiliyor.

Macaristan Hükümeti 17 Haziran'da yasa dışı göçü engellemek için, Sırbistan sınırını, 3 metre yükseklikte, 175 kilometre uzunluğunda tel örgüyle kapatma kararı almış, diğer sınır paylaşımı olan ülkelerle de benzer bir tehlike gördüklerinde aynı uygulamaya gidebileceklerini açıklamıştı.

Batı Avrupa ülkelerine ulaşmak hayaliyle Macaristan'a her gün ortalama bin 500 kişinin yasa dışı yollardan girdiği tahmin ediliyor.

Haber Ara