Dolar

32,5705

Euro

34,9539

Altın

2.426,13

Bist

9.722,09

Macar heyetten Tekirdağ'a ziyaret

Macar heyetten Tekirdağ'a ziyaret

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-05-05 12:59:00

Macar heyetten Tekirdağ'a ziyaret
Tekirdağ Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Macar Prensi 2. Ferenç Rakoçzi Müzesi'nin arkasındaki tarihi evleri restore ettiklerini, yazar Mikes Kelemen'in evinin yapılması için çalışmaların başlatıldığını belirtti.

Macaristan Turan Vakfı Başkanı Adraj Biro, vakfın yönetim kurulu üyeleri ve Macaristan Tekirdağ Fahri Konsolosu Erdoğan Erken, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Albayrak'ı makamında ziyaret etti.

Albayrak, yaptığı konuşmada, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, belediyenin Macarları ilgilendiren çalışmalarıyla ilgili bilgi verdi.

Macarlar için önemli olan Macar Prensi 2. Ferenç Rakoçzi Müzesi'nin arkasındaki tarihi evlerin Büyükşehir Belediyesi tarafından restore edildiğini belirten Albayrak, o bölgede yazar Mikes Kelemen'in evinin yapılması için çalışmaların başlatıldığını söyledi.

Kadir Albayrak, Tekirdağ'a özgü hediyeler takdim ettiği konuklarını 2-5 Haziran'da yapılacak 52. Uluslararası Kiraz Festivali'ne ve Macar Günü etkinliklerine davet etti.

Adraj Biro da çalışmalardan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Albayrak'a teşekkür etti.

Tekirdağ'ı, "Macarların kapısı" olarak nitelendiren Biro, Macar ruhunu yaşadıklarını Tekirdağ'ı evleri gibi gördüklerini söyledi.

Biro, Albayrak'a Macaristan'a özgü ve değer verilen kişilere hediye edilen kemerden taktı.

Ziyarette, Türk Macar İşadamları Derneği üyeleri de hazır bulundu.

Haber Ara