Dolar

32,3776

Euro

35,0243

Altın

2.335,12

Bist

9.079,97

M7 Mecidiyeköy metro istasyonu ne zaman açılacak? Mecidiyeköy istasyonu (durağı) neden kapalı?

Geçtiğimiz aylarda açılan ve binlerce kişi tarafından kullanılan M7 metro hattında önemli gelişmeler yaşandı. İstanbul'un iş ve finans merkezi konumunda olan Mecidiyeköy istasyonu geçici olarak kapatıldı. Mecidiyeköy istasyonunu sıkça kullananlar da M7 Mecidiyeköy metro istasyonu ne zaman açılacak? sorusunu sormaya başladı. Peki Mecidiyeköy istasyonu (durağı) neden kapalı? Mecidiyeköy metrosu ne zaman faaliyete geçecek. İBB'den yapılan açıklamada Mecidiyeköy-Mahmutbey metro hattının Mecidiyeköy istasyonu hat bakım onarım çalışmaları nedeniyle kapatıldı.

3 Yıl Önce Güncellendi

2021-04-12 16:00:40

M7 Mecidiyeköy metro istasyonu ne zaman açılacak? Mecidiyeköy istasyonu (durağı) neden kapalı?

Geçtiğimiz aylarda açılan ve binlerce kişi tarafından kullanılan M7 metro hattında önemli gelişmeler yaşandı. İstanbul'un iş ve finans merkezi konumunda olan Mecidiyeköy istasyonu geçici olarak kapatıldı. Mecidiyeköy istasyonunu sıkça kullananlar da M7 Mecidiyeköy metro istasyonu ne zaman açılacak? sorusunu sormaya başladı. Peki Mecidiyeköy istasyonu (durağı) neden kapalı? Mecidiyeköy metrosu ne zaman faaliyete geçecek. İBB'den yapılan açıklamada Mecidiyeköy-Mahmutbey  metro hattının Mecidiyeköy istasyonu hat bakım onarım çalışmaları nedeniyle kapatıldı. 

Her gün yüz binlerce kişi tarafından kullanılan ve özellikle Mecidiyeköy'e ve çevre ilçelere ulaşım için kullanılan Mecidiyeköy-Mahmutbey Metro Hattı'nın Mecidiyeköy istasyonunun kapatıldığı açıklandı. Bu daçıkalamdan sonra binlerce kişi M7 Mecidiyeköy metro istasyonun ne zaman açılacağını araştırmaya başladı.

M7 Mecidiyeköy metro istasyonu ne zaman açılacak?

Mecidiyeköy-Mahmutbey Metro Hattı'nın Mecidiyeköy durağının kapatılması bu istasyonu kullanan binlerce vatandaşı üzdü. Binlerce kişi M7 Mecidiyeköy istasyonunun tekrar ne zaman açılaağını merak etmeye başladı. Henüz bu konu ile ilgili net bir açıklaama yapılmadı ancak çalışmaların kısa süre içinde tamamlanarak Mecidiyeköy istasyonunun yeniden hizmete açılması bekleniyor.

Mecidiyeköy istasyonu (durağı) neden kapalı?

Mecidiyeköy istasyonu, hat bakım onarım çalışmaları nedeniyle geçici olarak işletmeye kapatıldı. Metro kullanıcıları Mecidiyeköy istasyonunu geçici süreliğine kullanamayacak.

mecidiyeköy-mahmutbey-istasyonları-durakları-m7

Mecidiyeköy istasyonunun kapanmasına ilişkin  Metro İstanbul'dan yapılan açıklama şöyle:

M7 Mecidiyeköy-Mahmutbey metro hattı Mecidiyeköy istasyonumuz hat bakım onarım çalışmaları nedeniyle geçici olarak işletmeye kapatılmıştır. Bu süre içerisinde seferlerimiz Mahmutbey-Nurtepe arasında normal tarife ile kesintisiz, Nurtepe-Çağlayan arasında ise 13 dakika aralıklarla mekik işletme şeklinde yapılacaktır. Yolcularımızın aşağıda belirtilen alternatifler ile Mecidiyeköy bölgesine erişimi sağlanacaktır.

Mecidiyeköy Yönünden Mahmutbey Yönüne Ulaşım:

• Mecidiyeköy metro istasyonu 1 numaralı çıkıştan (Metrobüs Bağlantısı ve Mecidiyeköy Otobüs Durakları Çıkışı) hareket eden ücretsiz İETT ring otobüsleri ile M7 Nurtepe istasyonuna ulaşabilir ve bu istasyondan M7 hattına aktarma yapabilirsiniz,

Mahmutbey Yönünden Mecidiyeköy Yönüne Ulaşım:

• M7 Nurtepe istasyonu 3 numaralı çıkıştan hareket eden ücretsiz İETT ring otobüsleri ile Mecidiyeköy'e ulaşabilirsiniz,

Mahmutbey Yönünden Kağıthane ve Çağlayan'a Ulaşım:

• M7 Nurtepe istasyonunda inerek diğer perondan hareket eden mekik metro seferlerimiz ile M7 Kağıthane ve Çağlayan istasyonlarına ulaşabilirsiniz,

Kağıthane ve Çağlayan Bölgesinden Mahmutbey Yönüne Ulaşım:

• M7 Kağıthane ve Çağlayan metro istasyonlarından 13 dakika aralıklarla hizmet veren mekik metro seferlerimiz ile gidebileceğiniz M7 Nurtepe istasyonunda inerek diğer perondan hareket eden M7 Mahmutbey-Nurtepe seferlerimiz ile Mahmutbey yönüne seyahat edebilirsiniz.

M7 Mecidiyeköy- Mahmutbey metrosu hakkında

İlk etap olan 18 kilometre uzunluğundaki 15 istasyonlu Mecidiyeköy - Mahmutbey etabı 8 Ekim 2013 tarihinde ihale edilmiş ve en düşük teklifi 849 milyon 440 bin lira ile Gülermak Ağır Sanayi İnşaat, Kolin İnşaat ve Kalyon İnşaat'ın oluşturduğu konsorsiyum vermiştir. Mecidiyeköy - Mahmutbey etabının temeli 9 Şubat 2014'te atılmış ve hattın 19 Mayıs 2020'de hizmete girmesi planlanmıştır. Ancak İspanya'dan gelmesi beklenen sinyalizasyon ekibinin koronavirüs pandemisinden dolayı Türkiye'ye gelememesi üzerine açılış bir süre ertelenmiştir. Sinyalizayon ekibinin Temmuz ayında İstanbul'a gelmesiyle birlikte ilgili çalışmalar gerçekleştirilmiş ve hattın ilk etabı 28 Ekim 2020'de hizmete girmiştir.

Hat üzerinde, Kağıthane ve Alibeyköy istasyonları viyadük üzerinde olup kalan istasyonlar yer altındadır. Viyadük üzerinde bulunan istasyonlar 2 kenar platforma, kalan istasyonlar ise 1 ada platformuna sahiptir. Ayrıca araçların içinde İndüksiyon Döngü Sistemi adı verilen ve sadece işitme engellilerin işitme cihazları aracılığıyla duyabileceği frekansta yayın yapılmaktadır.

Mecidiyeköy- Mahmutbey istasyonları (durakları)

Mecidiyeköy
Çağlayan
Kağıthane
Nurtepe
Alibeyköy
Çırçır
Veysel Karani-Akşemsettin
Yeşilpınar
Kazım Karabekir
Yenimahalle
Karadeniz Mahallesi
Tekstilkent-Giyimkent
Oruç Reis
Göztepe Mahallesi
Mahmutbey

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara