Dolar

32,3715

Euro

34,9952

Altın

2.325,99

Bist

9.097,82

Lütfi Elvan: 'Veriler ekonominin beklenenden iyiye gittiğini gösteriyor'

Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, '2017 yılının ilk yarısı itibarıyla gerçekleşen veriler, ekonominin beklenenden iyiye gittiğini göstermektedir' dedi.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-08-15 14:19:53

Lütfi Elvan: 'Veriler ekonominin beklenenden iyiye gittiğini gösteriyor'


Kalkınma Bakanı Elvan, Mayıs 2017 iş gücü istatistiklerine ilişkin yaptığı açıklamada, "Türkiye İstatistik Kurumu'nun iş gücü istatistiklerine göre Mayıs döneminde işsizlik oranı bir önceki döneme göre 0,3 puan azalarak yüzde 10,2 seviyesinde gerçekleşmiştir. Yılbaşında yaklaşık 4 milyon olan işsiz sayısı 3 milyon 225 bine kadar gerilemiştir. Hükümet olarak ekonomiye yönelik aldığımız önlemler ve attığımız adımlar ile 2017 yılında uygulamaya konulan ve halen devam eden istihdam teşviklerinin önümüzdeki dönemde istihdama olumlu yansıması beklenmektedir" ifadelerini kullandı.

"Türkiye ekonomisinde bir önceki yılın aynı dönemine göre 621 bin kişilik ilave istihdam oluşturulmuştur" diyen Elvan, şunları kaydetti:

"Son veriler incelendiğinde özellikle hizmetler sektöründe gözlenen nispeten güçlü iyileşmede ekonomik canlanmanın ve teşvik programlarının etkisi görülmektedir. İlgili dönemde 2016 yılının aynı dönemine göre istihdam, tarım dışı sektörlerde 584 bin artış kaydetmiştir. İş gücüne katılım oranlarındaki artış eğilimi sürmektedir. Nitekim bir önceki yılın aynı dönemine göre iş gücüne katılım oranı 0,5 puan (950 bin kişi) artarak yüzde 53'e yükselmiştir. Özellikle kadınlardaki iş gücüne katılım oranındaki (1 puan) artış dikkat çekicidir. İş gücüne katılım oranlarındaki güçlü artışlarla birlikte işsizlik oranlarında gerilemenin sürmekte olması ekonominin istihdam oluşturma kapasitesinin devam ettiğini göstermektedir. 2017 yılının ilk yarısı itibarıyla gerçekleşen veriler ekonominin beklenenden iyiye gittiğini göstermektedir. Özellikle yılın ilk çeyreğinde yakalanan yüksek büyüme performansının yıl boyunca artarak devam etmesini, 2017 yılı için hedefimiz olan yüzde 4,4'lük büyüme rakamının üzerine rahatlıkla çıkacağımızı ve bunun da istihdama olumlu yansıyacağını bekliyoruz. "

VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara