Dolar

32,5530

Euro

34,8960

Altın

2.430,44

Bist

9.645,02

“Lütfen, anneme oğlunun bir erkek gibi öldüğünü söyle!”

Mısırlılar, önceki gün IŞİD saldırısında hayatını kaybeden askerin son sözlerini ağlıyorlar. Yüzbaşı Amr El Kadi ölmeden önce telsizle arkadaşlarına, “Lütfen anneme oğlunun bir erkek gibi öldüğünü ve ona iyi bakacağını söyle. Birçok hata yaptım, beni affetmesi için Tanrı'ya dua ediyorum” demişti.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-06-06 15:34:16

“Lütfen, anneme oğlunun bir erkek gibi öldüğünü söyle!”

Mısır'da son iki gündür en çok konuşulan konuların başında önceki gün DAEŞ saldırısında hayatını kaybeden askerin son sözleri oldu. IŞİD saldırısında yaralanan ve ölmeden önce telsizle arkadaşlarına hitap eden Mısırlı yüzbaşı Amr El Kadi, “Lütfen anneme oğlunun bir erkek gibi öldüğünü ve ona iyi bakacağını söyle. Birçok hata yaptım, beni affetmesi için Tanrı'ya dua ediyorum” demesi Mısırlıları ağlattı.

YÜZBAŞI AMR EL KADİ'NİN SON
SÖZLERİ, MISIRLILARI DERİNDEN ETKİLEDİ

Acıklı olay son aylarda çatışma ve saldırıların yoğunlaştığı Kuzey Sina bölgesinde meydana geldi. Önceki gün El Arish yakınındaki bir güvenlik noktasına saldıran IŞİD militanları, 6'sı asker, 2'si polis olmak üzere 8 kişiyi öldürdü. Saldırganlardan 5'de olay yerinde öldürülürken, diğerleri kaçtı.

Hayatın kaybeden 6 askerden biri olanYüzbaşı Amr El Kadi'ni ölmeden önceki son sözleri ise bütün Mısırlıları derinden etkiledi. Mısırlılar, Yüzbaşı Kadi'nin son sözlerini okurken ağladılar.

“LÜTFEN ANNEME, OĞLUNUN BİR ERKEK
GİBİ ÖLDÜĞÜNÜ SÖYLE”

Saldırıda 3 yerinden yaralanan Yüzbaşı Amr El Kadi, telsizle arkadaşlarına seslerinken, “Beni kurtaramazsınız. Lütfen anneme oğlunun bir erkek gibi öldüğünü ve ona iyi bakacağını söyle. Birçok hata yaptım, beni affetmesi için Tanrı'ya dua ediyorum” dedi.

Muhammed Mursi'nin kanlı askeri darbeyle devrilmesi ve yönetimin başına Sisi geçmesinden sonra, Sina yarımadasında meydana gelen olaylarda yüzlerce polis ve asker hayatını kaybetti.

FUTBOLCU SALAH'DAN
BAŞSAĞLIĞI MESAJI

Bu arada İngilterede top koşturan ünlü Mısırlı futbolcu da, çatışmada hayatını kaybedenler için sosyal medya hesabından yayınladığı mesajında, “El Arish kontrol noktasında öldürülen şehitler için yürekten dua ediyorum. Tüm şehit ailelerine başsağlığı diliyorum” dedi.

 

Haber Ara