Dolar

32,4784

Euro

34,9489

Altın

2.435,96

Bist

9.716,77

Lula Da Silva Serbest!

Brezilya Yüksek Mahkemesi, yolsuzluk suçlamasından ötürü 2018'den bu yana hapiste bulunan merkez sol lideri, Brazilya eski devlet başkanı Lula Da Silva'nın serbest bırakılmasına izin verdi.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-11-09 09:35:45

Lula Da Silva Serbest!

TIMETURK | HABER EMRKEZİ
ÇEVİRİ

Silva'nın avukatları Yüksek Mahkeme tarafından kabul edilen itirazın ardından Cuma günü serbest bırakılmasını talep ettikten sonra Curitiba 12. Federal Ceza Mahkemesi Hakimi Danilo Pereira Jr. Arjantin eski Cumhurbaşkanı Luiz Inacio Lula da Silva'nın tahliyesine karar verdi.

Savunma avukatları, sözkonusu kararı Da Silva'nın adil yargılanması bakımından bir umut ışığı olarak görürken, "Yasal hak arayışımız, mücadelemiz devam ediyor ve odak noktamız müvekkilimizin mahkumiyetine yol açan tüm sürecin iptalidir" açıklamasında bulundu.

Untitled-2_39

6'YA 5 OY İLE KARAR VERİLDİ

Hakim Danilo Pereira Junior, Cuma günü yaptığı açıklamada, solcu liderin mahkeme kararına göre 2018'den bu yana yolsuzluk suçlamasıyla çektiği hapis cezasına son verilebileceğini açıklamıştı. Lula'nın avukatları, Yüksek Mahkeme'ye Perşembe günü geç saatlerde, davadaki temyiz sürecinin son bulması nedeniyle Da Silva'nın serbest bırakılması amacıyla dilekçe sunmuştu.

"FİKİRLER ÖLDÜRÜLMEDİ"

Brezilya Yüksek Mahkemesi tarafından verilen 6'ya 5 oyla alınan bu son kararla, davaya yeni bir yön kazandırıldığı yorumları yapılıyor.

Lula Da Silva, Nisan 2018'den bu yana hapis yattığı hapishane önünde yaptığı konuşmada “Bir adamı hapse atmadılar, bir fikri öldürmeye çalıştılar, ancak fikir öldürülmedi ya da yok olmadı” demişti.

74 yaşındaki politikacı, Brezilya merkez sol hareketi içinden karizmasıyla öne çıkarken, ülke siyasetinde kutuplaşmaların yaşandığı bir zaman diliminde yükseliş kaydetmişti. Bu sebeple ülkede yolsuzluğa karşı başlatılan ve "araba yıkama" adıyla bilinen yolsuzluk soruşturması kapsamında tutuklanan siyasetçi ve iş insanları arasındaki en önemli figür olarak nitelendirilmişti.

 

Haber Ara