Dolar

32,3495

Euro

35,1149

Altın

2.309,28

Bist

9.079,97

Lukaşenko'dan Putin'e Ukrayna teklifi

Belarus Cumhurbaşkanı Lukaşenko, Rusya'ya Ukrayna ile ilişkilerin yeniden kurulması çağrısı yaptı. Lukaşenko, 'Biz orada barışın sağlanması için her türlü rolü üstlenmeye hazırız' ifadelerini kullandı.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-11-17 17:29:08

Lukaşenko'dan Putin'e Ukrayna teklifi

Belarus Cumhurbaşkanı Aleksandr Lukaşenko, Rusya'ya Ukrayna ile ilişkilerin yeniden kurulması önerisinde bulunarak, “Biz orada barışın sağlanması için her türlü rolü üstlenmeye hazırız.” dedi.

Lukaşenko, düzenlediği basın toplantısında Rusya-Ukrayna ilişkilerine değindi. İki ülke arasındaki ilişkilerin yeniden sağlanmasını öneren Lukaşenko, “Bir süre önce Vladimir Vladimiroviç'e (Putin) söyledim. Ne pahasına olursa olsun, tersine sürecin başlaması, ilişkilerin yeniden kurulması için şimdi bir şey düşünmek gerekir. Bu savaşta kazanan olmayacak” ifadesini kullandı.

"BU DURUMDAN ÇIKILMALI''

Ukrayna'daki çatışmaların devam ettiği sürece durumun daha da kötüleşeceğini kaydeden Lukaşenko, “Bugün bu durumdan çıkılması gerekiyor. Biz orada barışın sağlanması için her türlü rolü üstlenmeye hazırız.” şeklinde konuştu.

İki tarafın anlaşması halinde ülkenin doğusundaki yerel seçimlerin yapılması hususunda Belarus'un organizasyonda yardımcı olabileceğini belirten Lukaşenko, yaklaşık 400 kilometrelik Ukrayna-Rusya sınırında da düzeni sağlayabileceklerini ifade etti.

Lukaşenko, Ukraynalıların, Rusların ve Belarusluların akraba olduklarını söyleyerek, bu halklar arasında kavga etmenin doğru olmayacağını vurguladı. Bu toplumları birbiriyle çatıştırmak için çaba sarf edildiğini aktaran Lukaşenko, “Hiçbir ABD yönetimi ya da AB bundan vazgeçmeyecek. Onlara güçlü bir Rusya, Belarus lazım değil, Ukrayna da. İşte, kullanıyorlar ancak bizim kafamızı omuzumuzda taşımamız gerekir ve adımlar atmamız gerekir." diye konuştu.

Haber Ara