Dolar

32,5667

Euro

34,7111

Altın

2.491,23

Bist

9.524,59

Lucescu: Dava açacağım

A Milli Takım Teknik Direktörü Lucescu, Arnavutluk maçının ardından açıklamalar yaptı.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-11-13 23:41:22

Lucescu: Dava açacağım

A Milli Takım Teknik Direktörü Mircea Lucescu, Arnavutluk'a 3-2 mağlup olduğumuz maçın ardından açıklamalarda bulundu. Rumen teknik adam, 'Erol Erdal Alkan'ı komisyon ile milli takıma aldığı' iddiaları üzerine sinirlendi ve dava açacağını söyledi.

Lucescu şunları ifade etti:

'TECRÜBE ZAMANLA ELDE EDİLEN BİR ŞEY'

"İlk yarı sonunda sol ve sağ bekleri değiştirmeyi düşündüm. Eski ve yeni arkadaşlar arasındaki farkı görmek istedim. Barış hücum olarak iyi ama defans olarak biraz daha zamana ihtiyacı var. Atilla da iyi oynadı ama hücum eksikliğinden bir hata yaptı. İlk goldeki tecrübe hatası iki metre önümde oldu, gördüm zaten. Tecrübe zamanla elde edilen bir şey. Ama ondan mutluyum. Serdar ilk yarının sonunda aşil tendonundan rahatsızlık hissetti ve o da çıkmak istedi. Deniz'i de oyuna sokmak istiyordum. O da oynamak durumundaydı ama olmadı."

'AMAÇ MAKSİMUM GENCİ OYNATABİLMEKTİ'

"İkinci yarı iyi başladık, golü de bulduk. Hemen attığımız golden sonra anlaşılamayan bir gol yedik. Ama biz tabii hemen reaksiyon gösterdik. İkinci golü attıktan sonra rakip iyice geri çekildi. Bizim oyuncular da tabii sabırsızlanmaya başladı hemen gol atmak için. Basit toplar kaybettik rakip ceza sahası içinde. Sonuçta baktığınızda kaybettik maçı. Ama bu maçın amacı siz de biliyorsunuz maksimum genci oynatabilmekti. Son 2 maça bakarsanız 4-5 tane yeni arkadaşımız oyuna girdi. Onların şimdi Türk Ligi'ndeki oyunlarına bakacağız. Oyun ritmi yüksekti. Hücum futbolu oynadık. Sadece son vuruşlarda biraz daha dikkatli olmalıydık"

'DAVA AÇACAĞIM'

"Bir geçmişim, bir ismim var. Erol konusunda bir şüpheniz varsa, bir kanıt varsa... ben bundan 2 hafta önce bir televizyon programında, 2-3 sene önce U21'de oynayanları görmek istiyorum dedim. Erol'u Dordrecht maçında gördüm, hoşuma gitmedi, orta sahada oynuyordu. Defansta oynasa hoşuma gitti. Çağırdım, görmek istiyordum. Görmek istememde bir sakında yok herhalde. Milli Takım hocaları, geleceğine inandığı oyuncuları çağırabilir. Bunu yapamazsa, seçimleri nasıl yapacak? Çok fazla genç oyuncularımız da yok liglerinde oynayan. Erol iyi bir oyuncu. Genç ve Türk. Onun da oynama hakkı var. Genç oyuncular bulacağımı söylemiştim. Ben hiçbir menajer tanımıyorum. Menajerler yüzünden oynattığımı söyleyen kişilere dava açacağım. Bu konuyu yarım bırakmayacağım"

'ÇOK SAYIDA 10 NUMARA VAR, NE YAPABİLİRİM?'

"Milli Takım değişiyor. Bu yüzden tanıyamadığınız futbolcuları görmeye başlıyoruz. Kulüp antrenörlüğü ile milli takım seçiciliği farklıdır. Şimdilik oynadığımız maçlarda oyunu kontrol ettik. Her futbolcu buraya kendi takımlarında öğrendikleri ile geliyor. Sonra yine kulüplerine dönüyor. Zamanla gidip oyuncuların antrenörleriyle konuşacağım, gelişimlerini takip edeceğim. Türk futbolcuların iyi bir teknik seviyesi var. Çok sayıda 10 numara oynayan oyuncumuz var. Hakan, Oğuzhan, Yusuf, Yunus, Emre Akbaba... Bu yetenekleri aynı anda nasıl kullanabilirim? Başka oyuncu da yok zaten. Varsa getirin çağırın."

'BEN MUCİZEYİ GERÇEKLEŞTİREMEM'

"Hazır hale geleceğiz ama mucize yapamam. Çalıyoruz ama. Defansın göbeğinde oynayan Ertuğrul Ersoy hariç gelecek vaad eden yok. Diğer oyuncular hep 30 yaşının üstünde. Çağlar da hata yapmıyor değil. O da hata yapıyor. 5 tane oyuncum var 20 yaşında. Bu arkadaşları U21'e götürmeyi düşünüyorum hatta. Gitsinler orada oynasınlar. Bunların hepsini birlikte oynatmak lazım"

'YERİNİZE KİMİN GELECEĞİ TARTIŞILIYOR, RAHATSIZ MISINIZ?'

"Benim çok büyük tecrübem var. Milli Takım'ın yeni teknik direktörü kim olmaları tartışmaları bana dokunmuyor. Ne yapacağımı bilen birisiyimdir. Tabii ki Avrupa Şampiyonası'na gideceğiz. Hepimizin bir şey yapması lazım. Hokus pokus yok bu işte"

Haber Ara