Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

Lübnanlı hükümet yetkilisi: Hariri Riyad'da zorla tutuluyor

Lübnanlı bir üst düzey hükümet yetkilisi Suudi Arabistan'ın geçtiğimiz günlerde istifa eden Başbakan Saad Hariri'yi zorla alıkoyduğunu söyledi. Hariri'nin Riyad'da zorla tutulduğu bir süredir konuşuluyordu.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-11-09 12:30:46

Lübnanlı hükümet yetkilisi: Hariri Riyad'da zorla tutuluyor

Reuters'ın haberine göre bir hükümet yetkilisi, Hariri'nin Lübnan'a geri dönmesi için uluslararası toplumun baskı yapması gerektiğini söyledi.

Hükümet yetkilisi, Hariri'nin Lübnan'a geri dönmesi için uluslararası toplumun baskı yapması gerektiğini söylerken, "Hariri'nin özgürlüğünü kısıtlayarak onu Riyad'da tutmak, Lübnan'ın egemenliğine bir saldırıdır. Bizim itibarımız, onun itibarıdır. Onu Beyrut'a döndürmek için yabancı devletlerle birlikte çalışacağız" ifadelerini kullandı.

Öte yandan Al Manar TV'nin haberinde, Lübnan Cumhurbaşkanı Mişel Avn'ın, Hariri'nin istifasıyla ilgili 'gizemi' çözmek için diplomatik bir yaklaşım geliştireceği belirtildi.

HARİRİ İRAN ve HİZBULLAH'I HEDEF ALARAK İSTİFA ETMİŞTİ

İran lideri Ali Hamaney'in başdanışmanı ve eski İran Dışişleri Bakanı Ali Ekber Velayeti'yi Beyrut'ta kabul etmesinin ardından sürpriz bir şekilde Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'a geçen Lübnan Başbakanı Saad Hariri, İran'ı ve Lübnan'da çok ciddi etkiye sahip Hizbullah'ı eleştirerek, burada bir basın açıklamasında "Şehit Refik Hariri'nin suikasta uğramasından öncekine benzer bir iklimde yaşıyoruz. Hayatımı hedef alacak bir planın gizlice hazırlandığını hissediyorum" diyerek istifa etmişti.

RİYAD - BAE - RİYAD YOLCULUĞU

Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı, Hariri'nin ülkeyi terk etmekte özgür olduğunu belirtmişti ancak Hariri'nin burada zorla tutulduğu iddiaları gündemdeyken Hariri, Beyrut'a dönmedi ve istifasının ardından Birleşik Arap Emirlikleri'ne geçti. Ardından tekrar Riyad'a döndü.

FUAD SİNYORA: HARİRİ DÖNECEK

Lübnan parlamentosundaki Müstakbel grubu lideri Fuad Sinyora da konuya ilişkin bir açıklama yaptı ve Cumhurbaşkanı Mişel Avn ile görüşmesinin ardından basının karşısına geçerek, "Hariri ile iletişim halindeyiz. Hariri Lübnan'a dönecek" dedi.

NASRALLAH'TAN AÇIKLAMA

Hizbullah lideri Hasan Nasrallah ise yaptığı açıklamada Hariri'nin Suudi Arabistan'da gözaltında olduğunu iddia etmiş, Lübnan'a dönmeyeceğini ileri sürmüştü.

Haber Ara