Dolar

32,5766

Euro

34,7968

Altın

2.510,43

Bist

9.693,46

Lübnan-Suriye sınırında çatışma

Lübnan güvenlik güçleri ile ülkenin kuzeydoğusunda Suriye sınırına yakın bir bölgede silahlı bir grup arasında şiddetli çatışma yaşandı. Çatışmada 13 saldırgan öldürüldü, güvenlik güçlerinden de 3 kişi yaralandı.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-09-27 10:44:46

Lübnan-Suriye sınırında çatışma

Lübnan güvenlik güçleri ile ülkenin kuzeydoğusunda Suriye sınırına yakın bir bölgede silahlı bir grup arasında şiddetli çatışma yaşandı.

Saldırı hazırlığında olduğundan şüphelenilen silahlı bir grubun, Lübnan'ın kuzeydoğusunda Vadi Halid bölgesinde saklandığı bir eve Lübnan güvenlik güçleri tarafından düzenlenen baskın sırasında silahlı çatışma meydana geldi. Bunun sonucunda 13 saldırgan öldürüldü, güvenlik güçlerinden de 3 kişi yaralandı. Saldırıyla ilgili 15 kişinin de tutuklandığı açıklandı

Söz konusu silahlı grubun Suriye ve Lübnan vatandaşlarından oluştuğunu bildiren kaynaklar, saldırganların çatışma esnasında roket güdümlü el bombaları atmasının ardından Lübnan ordusunun bölgeyi kuşattığını belirtti.

Kaynaklar, silahlı grubun bazı üyelerinin, bu ayın başlarında güvenlik güçleriyle yaşanan çatışmada öldürülen Halid el-Talavi ile bağlantılı olduğunu açıkladı.

IŞİD'in eski bir üyesi olarak bilinen Talavi, Ağustos ayında Lübnan'ın kuzeyinde 3 kişinin öldürülmesinden sorumlu grubun lideriydi.

Haber Ara