Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

Lübnan ordusuna saldırı!

Ülkenin kuzeyindeki Dınniyye bölgesinde ordu güçlerine düzenlenen silahlı saldırıda bir asker öldü.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-12-05 12:16:12

Lübnan ordusuna saldırı!

AA'nın haberine göre Lübnan'ın kuzeyindeki Dınniyye bölgesinde ordu güçlerine düzenlenen silahlı saldırıda bir askerin öldüğü, bir askerin yaralandığı bildirildi.

Lübnan ordusundan yapılan yazılı açıklamada, kimliği henüz belirlenemeyen kişilerin Dınniyye bölgesindeki Bika Asfirin kasabasında görev yapmakta olan ordu birliklerine düzenlediği silahlı saldırıda bir askerin öldüğü, birinin yaralandığı belirtildi.

Açıklamada ayrıca sabah saatlerinde gerçekleştirilen saldırının ardından, faillerin yakalanması için bölgede hava destekli operasyonların başlatıldığı kaydedildi.

Öte yandan yerel basında yer alan haberlerde ise saldırının Lübnan ordusunun, "Terör bağlantısı gerekçesiyle ülkedeki Suriyelilere yönelik gerçekleştirdiği tutuklamalara cevap olabileceği" öne sürüldü.

Lübnan ordusu Ağustos 2014'ten bu yana Suriye'den gelen silahlı gruplara karşı sınırda operasyon düzenliyor. Suriye sınırındaki Arsal kasabasında iki yıl önce ordu güçleri ile Suriye'den gelen silahlı gruplar arasında çıkan ve 5 gün süren çatışmalarda 17 Lübnan askeri ölmüş, 86'sı yaralanmıştı.

 

Haber Ara