Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

Lübnan'dan Ghosn'a ilişkin açıklama: Interpol'den kırmızı bülten notu aldık

Lübnan Adalet Bakanı 'Eski Nissan Üst Yöneticisi Carlos Ghosn ile ilgili Uluslararası Polis Teşkilatı'ndan (Interpol) kırmızı bülten notu aldık' dedi.

5 Yıl Önce Güncellendi

2020-01-02 15:59:59

Lübnan'dan Ghosn'a ilişkin açıklama: Interpol'den kırmızı bülten notu aldık

Japonya'da ev hapsindeyken geçtiğimiz günlerde Türkiye üzerinden Beyrut'a kaçan Nissan CEO'su Carlos Ghosn'un Lübnan'a ulaştığı ve yasal yollardan giriş yaptığı belirtildi.

Lübnan Adalet Bakanı Albert Serhan, yaptığı yazılı açıklamada, "Lübnan Temyiz Mahkemesi Başsavcılığı, eski Nissan Üst Yöneticisi Carlos Ghosn ile ilgili Interpol'den kırmızı bülten notunu teslim aldı" ifadelerini kullandı.

GHOSN: LÜBNAN'DAYIM

Ghosn, 31 Aralık'ta görevini kötüye kullanma suçlamasıyla ev hapsinde tutulduğu Japonya'dan, Lübnan'ın başkenti Beyrut'a geldiğini duyurmuştu.

Gelecek haftadan itibaren basın organlarıyla da iletişime geçebileceğini belirten Ghosn, "Şu anda Lübnan'dayım. Artık taraf tutup, suçlamalar dayatan Japon yargısının rehinesi değilim. Ben adaletten kaçmadım. Kendimi zulüm ve siyasi baskılardan özgürleştirdim" açıklamasında bulunmuştu.

NELER YAŞANDI?

Amerikan Wall Street Journal gazetesi, Japonya'da şirketten para kaçırma suçlamasıyla hakkında dava açılan Ghosn'un sahte kimlikle Türkiye üzerinden Beyrut'a kaçtığını duyurdu.

NEYLE SUÇLANIYOR?

Gözaltına alındıktan üç gün sonra Nissan tarafından işine son verilen Ghosn, Umman'daki bir Nissan bayisine milyonlarca dolarlık bir ödeme yaptığı öne sürülüyor. Nissan da kişisel hesabına para aktardığı iddiasıyla Ghosn'a dava açmıştı.

Ghosn ayrıca maaşını düşük göstermekle suçlanıyor.

3 PASAPORT TAŞIYOR

Lübnan kökenli bir aileden gelen Brezilya doğumlu Ghosn, Beyrut'ta büyüdü ve Fransa'da eğitim gördü. 65 yaşındaki Ghosn'un Fransa, Brezilya ve Lübnan vatandaşlığı var.

Ancak avukatları Ghosn'un pasaportlarının kendilerinde olduğunu açıkladı.

İÇİŞLERİ SORUŞTURMA BAŞLATTI 7 KİŞİ GÖZALTINDA

Öte yandan konuyla ilgili Türkiye'de İçişleri Bakanlığı soruşturma başlattı ve 7 kişi gözaltına alındı.

TMSF'DEN AÇIKLAMA

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF), Rıza Zarrab'a ait şirket ve varlıkların TMSF kayyumluğunda yönetilmediği gibi çıkan haberlerde (Nissan'ın eski yöneticisi Carlos Ghosn'u İstanbul'dan Beyrut'a götüren özel jetin Rıza Zarrab'a ait ve TMSF'nin kayyumluğunda olduğu iddiası) bahsedilen özel jetin TMSF ile hiçbir ilgisinin bulunmadığını duyurdu.

TMSF'den yapılan açıklamada, basın yayın ve internet haber sitelerinde çıkan haberlerde "Nissan'ın eski yöneticisi Carlos Ghosn'u İstanbul'dan Beyrut'a götüren özel jetin Rıza Zarrab'a ait ve TMSF'nin kayyumluğunda olduğunun" iddia edildiği hatırlatıldı.

Açıklamada, "Çıkan haberler gerçeği yansıtmamaktadır. Rıza Zarrab'a ait şirket ve varlıklar, TMSF kayyumluğunda yönetilmediği gibi haberde bahsedilen özel jetin TMSF ile hiçbir ilgisi bulunmamaktadır" denildi.

Haber Ara