Dolar

32,3566

Euro

34,9482

Altın

2.325,18

Bist

9.079,97

Lübnan'dan 'Cabir-Nasib Kapısı' açıklaması

Lübnan Cumhurbaşkanı Mişel Avn, söz konusu sınır kapısının açılmasıyla Lübnan'dan ihraç edilen ürünlerin Arap ülkelerine kolaylıkla ulaşacağını ifade etti

6 Yıl Önce Güncellendi

2018-10-15 15:33:38

Lübnan'dan 'Cabir-Nasib Kapısı' açıklaması
Lübnan Cumhurbaşkanı Mişel Avn, Suriye ile Ürdün sınırında 3 yıl aradan sonra bugün yeniden açılan Cabir-Nasib Sınır Kapısı'nın ülkesine yarayacağını belirtti.

Cumhurbaşkanı Avn yaptığı yazılı açıklamada, Ürdün ve Suriye arasındaki sınır kapısının açılmasını sağlayan anlaşmayı memnuniyetle karşıladıklarını kaydetti.

İki ülke arasındaki Cabir-Nasib Sınır Kapısı'ndan Lübnan'ın da istifade edeceğine dikkati çeken Avn, söz konusu sınır kapısının açılmasıyla Lübnan'dan ihraç edilen ürünlerin Arap ülkelerine kolaylıkla ulaşacağını ifade etti.

Bahsi geçen sınır kapısının 3 yıl aradan sonra yeniden faaliyete geçmesiyle Lübnan ürünlerinin ihracatını kolaylaştıracağı gibi ülkedeki çeşitli sektörleri de canlandıracağına vurgu yapan Avn, Lübnanlılara da ülke ekonomisini destekleyecek her türlü fırsatı değerlendirmeleri çağrısında bulundu.

Ürdün Hükümet Sözcüsü Cumane Guneymat, Ürdün ve Suriye arasındaki sınır kapısının bu sabah açıldığını duyurmuştu.

Suriye ile Ürdün arasındaki ticari sirkülasyon ve geçişler için can damarı addedilen Cabir-Nasib Sınır Kapısı, üç yıl önce güvenlik gerekçesiyle kapatılmıştı.

Ürdün'ün Suriye'ye açılan "Ramse" ve "Cabir" sınır kapıları bulunuyor. Bu kapıların karşısında Suriye tarafında ise "Eski Gümrük" ve "Nasib" sınır kapıları yer alıyor.

Suriye rejimine bağlı güçler, 3 yıldan bu yana muhalif güçlerin elinde bulunan iki sınır kapısının denetimini, son zamanlarda Rusya ve İran yanlısı milislerin desteğiyle ele geçirmişti.

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara