Dolar

32,3738

Euro

35,0060

Altın

2.325,66

Bist

9.108,70

Lübnan'dan ABD'ye ''Filistin'' çağrısı

Lübnan Cumhurbaşkanı Mişel Aun, ABD’ye Filistin konusunda 'adil bir çözüm' bulması için çağrıda bulundu.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-05-25 07:50:05

Lübnan'dan ABD'ye ''Filistin'' çağrısı

Lübnan Cumhurbaşkanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, Aun başkent Beyrut'taki Baabda Sarayı'nda ABD Temsilciler Meclisi Dış İlişkiler Komitesi Başkanı Eliot Engel'i kabul etti.

Aun, görüşmede, ABD yönetiminin, 71 yılı aşkın süredir çözülemeyen Filistin meselesine ve mülteciler sorununa adil bir çözüm bulunması için çalışması çağrısında bulundu.

Ülkesinin barışı sağlamak için çalıştığına ve barışın Ortadoğu halklarına güvenliği garanti ettiğine işaret eden Aun, ABD'den ayrıca Suriyeli mültecilerin ülkelerine dönmeleri konusuna yardımcı olmasını isteyerek, Lübnan'ın, içinde bulunduğu zor ekonomik şartlar altında sığınmacı yükünü kaldırmaya artık gücünün olmadığını dile getirdi.

Aun, ülkesinin Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin (BMGK) 1701 sayılı kararına bağlılığını da yineleyerek, İsrail ile güney ve kara-deniz sınırının belirlenmesi meselesine ABD'nin yardımcı olmasını istedi.

ABD Temsilciler Meclisi Dış İlişkiler Komitesi Başkanı Engel de ABD'nin, Lübnan'a tüm alanlarda ve silahlı kuvvetlerine destek konusunda yardımcı olmak istediğini söyledi.

VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara