Dolar

32,5957

Euro

34,8077

Altın

2.495,31

Bist

9.457,19

Lübnan'daki mülteci kampı çıkan yangında küle döndü

Suriyeli mülteci kadınlar, dün Trablus'taki Miniyeh kampında yüzlerce mülteci ailenin yaşadığı dehşet gecesinin ayrıntılarını anlattı. Mutfak tüpü nedeniyle çıkan yangında yüzü aşkın çadırın yok olduğu ifade edildi

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-12-27 19:50:59

Lübnan'daki mülteci kampı çıkan yangında küle döndü

Suriyeli mülteci kadınlar, bugün Lübnan'ın Sesi radyosuyla kurdukları bağlantı üzerinden Cumartesi günü Miniyeh kampında çıkan yangında yaşadıkları korku ve dehşet anlarını anlattı.

Adının açıklanmasını istemeyen mülteci kadınlardan biri, Miniyeh kampından çıkan mülteci kalabalığını gördükten sonra çocuklarıyla birlikte çadırından ayrılmadan önce akşam saat on sularında çığlık sesleriyle uyandığını söyledi.

Mülteci kadın, ayrılırken yanından geçen bir mermi seline tanık olduğunu doğruladı ve Suriyeli erkeklerin kaçtığını belirterek, mülteci çadırlarında büyük bir yangın çıkmadan önce kampın kapısında duran bir grup erkeğin kamp kapısından çıkmasının engellediğini söyledi.

Başka bir mülteci kadın, radyo muhabirine yangının çıktığı sırada çadırının içinde olduğunu söyleyerek, erkeklerin kendisini ve çocuklarını yangından kurtarmak için çadırı yırtmak zorunda kaldıktan sonra güçlükle tahliye edildiğini belirtti.

Mülteci kadın ayrıca, çıkan yangından sonra o geceyi sokakta geçirdiğini ve gidecek hiçbir yeri olmadığını söyledi.

5fe79a53bf21440d18f7904c

Miniyeh kampı neredeyse tamamen yok oldu

Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği, Miniyeh kampındaki büyük yangının çok sayıda kişinin yaralanmasına yol açtığını ve yakındaki bir hastaneye nakledildiklerini açıklarken yaralı sayısı belirtmedi.

Olayla ilgili UNHCR sözcüsü Khaled Kabbara, Agence France-Presse'e verdiği demeçte, 75 Suriyeli mülteci ailenin yaşadığı plastik ve ahşap malzemelerden inşa edilen Minya kampındaki yangının tüm çadırlara yayıldığını söyledi.

Sözcü ayrıca, Minya kampındaki ailelerin bir kısmının tüpgaz patlaması sonucu meydana gelen patlamaların yarattığı korku nedeniyle kaçtıklarını belirterek, son derece yanıcı malzemelerden inşa edilen kamp nedeniyle yangının boyutunun çok büyük olduğunu açıkladı.

Haber Ara