Dolar

32,5990

Euro

34,8077

Altın

2.502,96

Bist

9.435,31

Lübnan'daki Filistinlilere de hac yasağı getirdiler

Suudi Arabistan 300,000 Filistinlinin Mekke’ye girmesine ve hacı olmasına engel oldu.

6 Yıl Önce Güncellendi

2018-09-20 09:15:35

Lübnan'daki Filistinlilere de hac yasağı getirdiler

Timetürk Çeviri

Suudi Arabistan tarafından yayınlanan yeni emirlere göre Lübnan'da yaşayan 300 binden fazla Filistinli mülteci hac farizasını yerine getirmek için kutsal topraklara giremeyecek. Alarab.qa tarafından yayınlanan haberde Filistin İnsan Hakları Kurumu'ndan (Shaded) alınan bilgiye göre Suudi Arabistan'ın Filistin Yönetimi tarafından verilmiş bir pasaport sahibi olmayan Lübnan'daki bu şahıslara vize vermeyeceği aktarıldı.

SUUDİLER SEYAHAT ACENTALARINI BİLGİLENDİRDİ

Yine Shahed'den alınan bilgiye göre Suudi Arabistan Lübnan'daki seyahat acentalarını uyararak Filistin Yönetimi pasaportu olmayanların başvurularının kabul edilmemesini istedi. İnsan hakları kurumu Suudilerin “ani” kararlarından endişe duyduklarını ifade ederek Suudi Krallığı'na Filistinli mülteciler ve onların gelecekleri üzerinde “tehlikeli sonuçları” olan kararın nedenlerinin belirtilmesini istedi.

LÜBNAN'DAKİ SUDİ BÜYÜKELÇİLİĞİ YETKİLİLERİNE ULAŞILAMADI

Alarab.qa'nun haberine göre Shahed konu hakkındaki bilgi almak üzere Lübnan'daki Suudi büyükelçiliğinin yetkililerine ulaşamadı. Ancak Beyrut'taki Filistin Yönetimi elçiliği bu bağlamda resmi emirler almadıklarını dile getirdi.

Shahed'den yapılan açıklamada ise Hac ibadetinin yasaklanmasının, Filistinlilerin hareket kabiliyetini kısıtlaması ve Suudi Krallığı'nda iş bulma olanaklarını sınırlandırması nedeniyle mültecilere bir yük daha yükleyeceği dile getirildi.

ÜRDÜN PASAPORT TAŞIYANLAR DA HACCA GİDEMEDİ

Bu yıl Ürdün pasaportu taşıyan binlerce Filistinlinin de yine Hacc'a başvurmak ve vize almaktan men edildiği biliniyor. Gazze Şeridi'nde yaşayan Filistinliler 2013 yılındaki Mısır askeri darbesiyle Refah sınır kapısının neredeyse kalıcı olarak kapatılmasının ardından  umre yapmaktan men edildiler.

Kaynak:middleeastmonitor.com

Haber Ara