Dolar

32,5984

Euro

34,7973

Altın

2.499,19

Bist

9.524,59

Lübnan'da bir caminin imamını darp eden zanlılar yakalandı

Lübnan'ın Biblos bölgesindeki camiye ve müezzine düzenlenen saldırı, Trablus kentindeki Lübnanlılar arasında öfkeli protestolara neden olurken, faillerin tutuklanmasını talep eden Lübnan polisi, olayın baş zanlısının güvenlik güçlerine teslim olduğunu açıkladı

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-11-14 23:50:10

Lübnan'da bir caminin imamını darp eden zanlılar yakalandı

13 Kasım Cuma akşamı, bir grup gencin Cebel'deki İbrahim bin Ethem Camii'ne yürüyerek ezan ve Kur'an okunuşu ile alay ettikleri, ardından camiye girerek imam ve müezzine darp etmesi sonucu halkta infiale yol açtı.

Öfkeli protesto

"Lübnan haber sitesine göre, olayın duyulmasının ardından protestocular, dün akşam Trablus'taki "Al-Nur" Meydanı'nı kapattı. Bu sabah saatlerine kadar lastikler yakılarak camiye yapılan saldırıyı kınayan protestocular, güvenlik güçlerinden failleri derhal tutuklanmalarını istedi.

Cebel Müftüsü Şeyh Ghassan El-Lakis, Cebel'deki Sultan İbrahim bin Ethem Camii'ne ezan ve Kur'an okunuşu ile alay eden bir grubun “acımasız saldırısını” kınadı.

Lakis, "Korktuğumuz şey, bu saldırıların Fransa'dan şehrimiz Cebel'e ve ardından Lübnan'a yayılmasıdır. Byblos diyalog ve bir arada yaşamanın başkentidir. Şehrin sakinleri İslam'ın hoşgörülü değerleri ve ilkeleriyle yaşıyorken...” dedi.

Lakis, şehirdeki camileri her türlü saldırıdan korumaya tüm güvenlik yetkililerine çağrıda bulunurken, "faillerin tutuklanması ve cezalandırılması, başkalarına örnek olsun” dedi.

Lübnan sosyal medyasında geniş tepki

Sosyal paylaşım sitelerinin öncüleri, "barbar" olarak nitelendirdikleri olayı kınadılar ve bunun Lübnanlılar arasında uyuşmazlığa yol açtığını vurgulayarak, Cebel'in Hıristiyanlık kadar Müslümanlar için de önemli bir bölge olduğunu belirtti.

Bir sosyal medya fenomeni tweetinde, "Saldırı, Cebel'deki İmam İbrahim Bin Ethem Camii'nin imamı ve müezzine karşı gece vakti (akşam namazı sırasında) meydana geldi. Bir görgü tanığı, caminin güneyinde toplanan dua çağrısına ve Kuran'ın okunmasına itiraz eden yaklaşık 10 genç vardı. Camiye baskın yaptılar ve müezzini darp ettiler” dedi

Öte yandan Lübnanlı Tümgeneral Eşref El-Rifi ise tweeter mesajında, “Cebel Camii'ne yapılan saldırı pervasız ve bireysel bir eylem. Güvenlik güçleri saldırganlara ele geçirdi ve biz sadece intikam talep ediyoruz. Hepsi bu” dedi.

EmxpT1BWMAEO8Bv

Azmettirici şahsın tutuklanması

Lübnan medyası, İç Güvenlik Güçleri'nin Cebel bölgesindeki Sultan İbrahim bin Ethem Camii'ne düzenlenen saldırıda asıl fail ve azmettiriciyi tutuklarken, diğer zanlıların da ele geçirildiğini, şahıslardan M.H. ve A. M.'nin Askeri İstihbarat Müdürlüğü'nden bir devriye gücü tarafından yakalandığını duyurdu.

Ordu Komutanlığı Oryantasyon Müdürlüğü ise şu açıklamayı yaptı:

“Taberiye'deki Sultan Abdul Mecid'in inşa ettirdiği İbrahim Bin Ethem Camii hizmetçisi ile (MB) arasında kişisel bir sorun çıkması üzerine yaşanan kavgada söz konusu şahıs Cebel kentindeki İstihbarat Müdürlüğü'ne bağlı bir devriye görevlisi tutuklandı. Kavgada yaralanan tutuklu, yetkili yargı organının talimatına dayalı olarak soruşturma sonucu iç güvenlik güçlerine teslim edildi."

Arap Postası

 

Haber Ara