Dolar

32,5829

Euro

34,8302

Altın

2.417,41

Bist

9.645,02

Lübnan, Bahreyn konferansı için kararını verdi

Lübnan Dışişleri Bakanı Cibran Basil, Bahreyn'de düzenlenmesi planlanan ekonomi çalıştayına katılmayacaklarını açıkladı.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-06-12 07:37:53

Lübnan, Bahreyn konferansı için kararını verdi

Resmi temaslarda bulunmak üzere İngiltere'de bulunan Basil, ABD merkezli CNN televizyonuna verdiği röportajda, Filistinlilerin olmadığı Bahreyn çalıştayına katılmayacaklarını söyledi.

Barış planıyla ilgili kendileriyle istişare edilmediğini ve bilgi verilmediğini belirten Basil, "Bu planla ilgili bir fikir sahibi olmayı tercih ederdik. Lübnan'ın işgal altında olan toprakları var ve 1948'den bu yana da ülkede pek çok mülteci barınıyor. Barış planıyla ilgili bizimle istişare edilmemesi normal bir durum değil" dedi.

Lübnan'ın istikrar istediğini, ona saldıranın ise İsrail olduğunu kaydeden Basil, "İsrail'in güç kullanarak değil Lübnan ve Suriye'ye haklarını iade ederek ve Filistinlilerin devlet kurma hakkı tanıyarak barış sağlanacağını idrak etmesi gerekiyor" ifadesini kullandı.

ÜRDÜN, MISIR ve FAS KATILIYOR

İsrail basınına konuşan ve adı açıklanmayan Beyaz Saray'dan bir yetkili, Ürdün, Mısır ve Fas'ın, Bahreyn ile ABD öncülüğünde 25-26 Haziran'da Manama'da düzenlenecek ekonomi çalıştayına katılacaklarını Washington'a ilettiğini belirtmişti.

Bahreyn'deki konferans, ABD Başkanı Donald Trump ve siyonist damadı Jared Kushner'ın tasarladığı "barış" planı "Yüzyılın Anlaşması" kapsamında gerçekleştirilen ilk organizasyon olacak.

(Aşağıdaki habere gitmek için fotoğrafa tıklayınız)

66_26

Haber Ara