Dolar

32,3761

Euro

35,0104

Altın

2.326,91

Bist

9.079,97

Lübnan, ABD'nin çizdiği haritayı reddetti

Lübnan Meclis Başkanı Berri, ABD Dışişleri Bakan Yardımcılığına vekalet eden Büyükelçi Satterfield'le görüşmesinde, sınır anlaşmazlığı konusunda ABD'nin önerisini reddettiklerini bildirdi.

7 Yıl Önce Güncellendi

2018-02-17 16:04:01

Lübnan, ABD'nin çizdiği haritayı reddetti

Lübnan Meclis Başkanı Nebih Berri, başkent Beyrut'taki konutunda kabul ettiği ABD Dışişleri Bakan Yardımcılığına vekalet eden Büyükelçi David Satterfield'le, Lübnan ile İsrail arasındaki deniz sınırı anlaşmazlığını görüştü. Meclis Başkanı Berri'nin basın ofisinden yapılan yazılı açıklamaya göre, görüşmede Lübnan ile İsrail arasındaki deniz sınırının belirlenmesi konusunun yanı sıra bölgedeki gelişmeler ele alındı.

ABD'NİN  TEKLİFİNİ REDDETTİLER

Berri, Satterfield'e ülkesinin, ABD'nin Lübnan ile İsrail arasındaki deniz sınırının belirlenmesi için sunduğu öneriyi reddettiğini iletti.

Meclis Başkanı Berri, deniz sınırının, Nisan 1996 Anlaşması'ndan doğan üçlü komisyon aracılığıyla belirlenmesi konusunda ısrarlı olduklarını vurguladı.

ABD HOFF'UN ÇİZDİĞİ SINIRLARI ÖNERMİŞTİ

AA muhabirinin siyasi kaynaklardan edindiği bilgiye göre Satterfield, Berri'ye Lübnan ile İsrail arasındaki deniz sınırı sorunununa ABD çözümü olarak eski ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı Frederick Hoff'un çizdiği sınır haritasını sundu.

HARİTADA LÜBNAN'A AİT SU SINIRININ YAIRSINA YAKINI İSRAİL'E VERİLİYORDU

Kaynaklara göre, Hoff'un çizdiği sınır haritası, Lübnan'ın 9 numaralı petrol sahası olarak adlandırılan 860 kilometrekare su sınırının 360 kilometrekaresinin İsrail'e verilmesini öngörüyor.

3'TE İKİSİ İSRAİL'E, 3'TE BİRİ LÜBNAN'A

Kaynaklar, Hoff'un haritayı, Lübnan ile İsrail arasındaki sınırın üçte ikisinin İsrail'e, üçte birinin de Lübnan'a verilecek şekilde çizdiğini belirtiyor.

Satterfield dün Lübnan Başbakanı Saad el-Hariri ve Dışişleri Bakanı Cübran Basil'le de ayrı ayrı görüşmüştü.

Nisan 1996'da, Lübnan ile İsrail arasında ateşkes anlaşmasının uygulanmasını denetlemek için Lübnan, ABD, Fransa ve İsrail'den oluşan bir komisyon kurulmuştu.

 

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara